In Memoriam: Театърът на Казанлък се прощава с Петя на Петровден

Поклонението е в понеделник, 29-и юни, 11.20 часа, ритуална зала Гробищен парк, Казанлък.
PETja Gra40va
Петя Грачова

Омайни самодиви, мистични траки, българи от старо време,  феи, магьосници, ангели, богове, фатално привлечени жени, страстни мъже, царе, царици и принцеси… Фантазия, театър, образи, хора, костюми… Номинация за Аскеер 2003  с „Ивона Принцесата на Бургунда“ –  Кънчо Касабов, за костюмография.  И зад всичко това –  сръчните пръсти на едно твърдо момиче, което никога не казва: “Не мога“, „Няма време“, „Няма да стане“…

До днес, когато загубихме Петя Гарчова

Петя никога не била просто, шивач. Петя беше от тия шивачи, които имат таланта на дизайнери и сръчните ръце на  майстор, на които всеки постановъчен екип може да разчита.

JEL SVet
„Железният светилник“

Нейното място след повече от 20 години в Театър „Любомир Кабакчиев“, едва ли лесно ще се запълни. Стотици, а сигурно и хиляди вече костюми са минали под пръстите и, за да излязат перфектни пред публиката.

Albena Teatar
„Нощта преди Албена“

Това можене не е като всички други

 „Ивона, принцесата на Бургунда“ е само едни от върховете в нейната професионална работа. Стотици  запомнящи се костюми:  Фолклорната пъстрота на цялата трупа в „Змейова сватба“ и „Железният светилник“… Мистиката в  близо стоте облекла на „Дихания от Долината“, ушити „за нула време“… Уникалната визия на новите постановки – „Самодива“ и „Нощта преди Албена“…, преди това  – „Мъртви души“, „Сън в лятна нощ“…С две думи: Всичко!

Dihanie 2
„Дихание от Долината“

 Петя можеше всичко.

Без никога да се натрапва, но и без никога да губи достойнство, Петя остави своя живот по равно в семейството и в театъра.  Смислен живот, цветен, напоследък – доста труден. Млад живот…

Samodiva 1

Живот – цветна и пъстра следа на сцената. Дълбоко и топло – в очите.

Прощавай, Петя!

Ще те помним, ще липсваш, ще те връщаме в снимки и спомени, в песен и слово!

Поклон! Аплодисменти!

И искрени съболезнования за огромната загубата в

това прекрасно семейство!

Диана Рамналиева

    Поклонението ще се извърши в ритуалната зала на гробищен парк Казанлък  в понеделник, на 29.06 от 11.20 часа.

Петя си отиде днес в 7.40 сутринта. Снощи в 20.00 часа в Алиоловата къща, където е откритата сцена на Театъра, на източната фасада върху варосаната стена точно над нейния прозорец, в стаята, където е нейното работно място, се появи голям кръст от светлини…

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467