Невена Халваджиева и Калина Неделчева с Купа „Българска роза“ – Казанлък 2020

Невена Халваджиева от Балетното училище в София с Купа "Българска роза" Казанлък 2020.
Nevena Halvadjieva Balet 1
Невена Халваджиева;Сн; НБСМБИ „Анастас Петров“ – 2019

Невена Халваджиева е носител на балетната Купа „Българска роза“ от Националния балетен конкурс в Казанлък, обявиха снощи на страницата си в интернет, организаторите от Общински детски комплекс „Иван Рилски“ в Града на розите. Тази година десетото юбилейно издание на конкурса протече онлайн, заради коронавируса. Конкурсът е под „шапката“ на Министерство на образованието и Община Казанлък.

Невена Халваджиева е носител и на други балетни отличия,  сред които – отличието на Националната среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров“ – 2019. Носителката на Купа „Българска роза“ е  възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство в София, стипендиант на Министерство на културата.  

Kalrna Nedel4eva Balet
Калина Неделчева

Калина Неделчева  къщо е отличена с казанлъшката купа. Тя е първа в характерните танци при солистите от трета възрастова група и се представя като цяло  с отличен брой точки в трите направелния с първото си място в съвременните танци и второто в класическия балет, където печели Емона Георгиева. Калина Неделчева  също е ученичка на Балетното училище в София.

127 солисти и 25 състава от студиа, училища и школи  в 14 области в България,  участваха в казанлъшкия конкурс тази година. Конкурсът е включен за трети път в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за общински и държавни училища с  едногодишни стипендии в Трета  възрастова група, отпуснати от МОН.

Журито се председателства от Светлин  Ивелинов – директор, хореограф и главен балетмайстор на Национален музикален театър „Стефан Македонски” гр. София, Антоанета Алексиева – примабалерина на Националния музикален театър „Стефан Македонски” – София, педагог,  преподавател в НУТИ – София, хореограф  и Станко Танев – премиер солист към Държавната опера гр. Стара Загора. Журито прегледа над 115 изпълнения, изпратени на видео  и в свое заседание на 30-и юни определи носителите на призовите места в Националния конкурс по класически, характерни и модерни танци за купа „Българска роза” – Казанлък  2020 г.  в  направленията класически, характерни и модерни танци. Журирани бяха три възрастови групи в разделите Школи, Училища и изпълнители над 18 години.

Награда  има и  за  ръководителя  на  балет „Калина“  при  НЧ “Напредък 1969“ гр. Горна  Оряховица, водена от  Калинка  Генова.

Конкурсът излъчи и  Награда  за  балетен  педагог, спечелена от Фани  Чернева, Национално  училище  по  танцово  изкуство – София.

Наградата   за  талантлив  и  успешен  млад  изпълнител отива при  Лора  Илова,  12 години, също от НУТИ – София.

Пълният списък на наградените е достъпен, заедно с точките при журирането на страницата на ОДК „Иван Рилски“ в интернет.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467