Четирима на хемодиализа заразени с коронавирус в Стара Загора

Dezinfektant

По повод потвърден случай на COVID-19 на пациент, хоспитализиран в Клиника по нефрология на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, който е провеждал хемодиализа в Диализен център „ВИА ДИАЛ“ – Стара Загора, бяха извършени изследвания на персонала и пациентите, имали пряк контакт с лицето, съобщават от РЗИ – СТара Загора. От изследванията са установени още трима пациенти с положителен резултат за COVID-19. Единият е от Клиника по нефрология и след получаване на резултата е незабавно преведен за лечение в Клиника по инфекциозни болести. Останалите двама са пациенти на Диализния център „ВИА ДИАЛ“ и са без клиника към момента.

Във връзка с възникналата ситуация е проведена среща на част от Областния щаб в Стара Загора, на която е решено, потвърдените с COVID-19 пациенти, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със специализиран транспорт на ЦСМП – Стара Загора до Диализния център, където процедурата ще се провежда в обособена за целта зала, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки, по време, когато в Центъра няма други пациенти.

Във връзка с публикувана информация за установени шест положителни лица в област Стара Загора, носители на инфекцията COVID-19, на 30.06.2020 г., се уточнява, че:

В двете лаборатории в Стара Загора, извършващи диагностика с PCR тест, на 30.06.2020 г. са установени пет души с COVID-19 на територията на област Стара Загора.

По данни на Националната информационна система за COVID-19, шестият случай за област Стара Загора с положителен резултат на 30.06.2020 г., е установен по метода PCR в лаборатория на УМБАЛ „Света Марина“ – Варна, на лице с постоянен адрес във Варна, по данни на личния му лекар, който също е в гр. Варна, но в информационната система е въведен адрес по временна регистрация в Стара Загора, Студентски град.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467