Фотомайстори дебнат Джулая на Шипка от 4.30 заранта

В 4.30 сутринта да снимат изгрева на Шипка се събират фотографи от двете страни на Балкана.
Изгревът на Шипка – 1-и юли 2018 г. Снимка: Пламен Петков

Точно в 4.30 сутринта на паркинга под Паметника на Свободата на вр. Свети Никола, наричан от народа Шипка, ще се съберат майстори на светлината от двете страни на Балкана в търсене на първите слънчеви лъчи на утрешния Джулай Морнинг.

Организацията е на Photoplace.Glub.- Габрово, но огромната група фотографи от Казанлък не остъпва нито по брой, нито по качество на снимките.Точно – обратното.

Сред участниците в Шипченската Джулая, обикновено са FIAP- артиста Пламен Петков, ловецът на изгреви и залези, супервайзорът Виктор Маринов, арсеналските фото очи Димитър Димитров и Красимир Попов, Шериф Аликехая. Снимането е обявено с продължителност до 8.00 заранта. Очаква се температура от 13 градуса на върха на зазоряване. Казанлък е известен от години със своите отлични фотографи. Не случайно преди пет години тук бе открит и единственият в България Музей на фотографията. Особено силна през годините е група „Казанлък – 85“, създадена от знакови за родната фотография имена като Александър Иванов, Желиян Николов и Бедрос Азинян преди точно 35 години. На върха обаче за Джулая сега се качват по-младите преследвачи на силни усещания, от които утре се очаква да изпълнят социалните мрежи с нови уловени мигове светлина в утрото на Джулая от географския център на България.

„Шипка не е място, то е състояние на духа.

Очакваме Ви, заредени с повече батерии и весело настроение!“, завършват призива си организаторите на уникалния джулайски пленер.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467