Търсят нов титуляр за мястото на Абдишева, която още оспорва уволнението си в съда

Abd
Инж. Любомира Абдишева продължава да води дела против освобождавето си като директор през 2019 -а година

Основно училище „Георги Кирков“- гр. Казанлък,   Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Казанлък, Основно училище „Мати Болгария“  – гр. Казанлък,  Основно училище „Васил Левски“ в с. Бузовград и  Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“   с. Хаджидимитрово ще имат нови директори, след като стана ясно, че Регионалният инспекторат на образованието е обявил конкурси за техните директори.

Основно училище „Мати Болгария“ над две десетилетия, имаше за директор математичката Пепа Дукова, която устоя на всички общински промени и кметове. Дукова е известна с чисто „синьото“ си минало като съидейник на СДС и демократичните промени още от златните им времена през 90-те на 20-и век. На Пепа Дукова предстои пенсиониране.

Обявено е и директорското място в ОУ „Георги Кирков“, където миналата година неочаквано бе отстранена от поста инж. Любомира Абдишева, срещу която имаше родителски недоволства, но конкретният повод, с който е освободена от длъжност, е друг. Абдишева заведе трудово дело за своето освобождаване, според нея, неосвоталено. През това време, близо година от нейното освобождаване до момента, изпълняващ длъжността е нейна бивша колежка пред пенсиониране, преподавателката по български език, Милена Славова. Трудовото дело на Абдишева още не е приключило на всички инстанции. Обжалвано е решението на Районния съд в Казанлък, което не е в нейна полза.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467