Трима в битка за директор на Галерията, по двама в Театъра и „Чудомир“

wp 1592587300818

Сегашният директор на Художествена галерия – Казанлък, Христо Генев, художничката, създала школа „Арт Линия“ и Галерия „Ателието“, Ваня Запрянова и Светлозар Недев от Стара Загора, са кандидатите за директор на казанлъшката общинска галерия. Недев е бивш фотожурналист, в последните години – с изяви на художник, собственик на галерия в Стара Загора, организатор на международни пленери с дипломи от Художествената академия в София и Културен мениджмънт от Свободния университет във Варна. Запрянова е завършила също Академията със специалност в областта на приложните изкуства. Сегашният директор е завършил „Живопис“ във Великотъърновския университет.

За директорското място в ЛХМ „Чудомир“ борбата е между сегашния директор Добрина Матова, заела поста преди четири години – в началото на 2016 година и журналистката Деляна Бобева, която до скоро бе главен редактор и мениджър на арсеналския сайт „За Казанлък“.

В Театър „Любомир Кабакчиев“ спорът е между сегашният директор Димитър Кабаков и казанлъчанина Георги Ташев. Ташев е завършил ВИТИЗ с кукловодство, син е на първия директор на „Чудомир“, покойният Методи Ташев, депутат от Великото народно събрание в началото на 90-те.Ташев се занимава с театрална дейност на частни начала. От 2012 година насам, това е третият конкурс в Театъра, първият от които бе белязан с огромен скандал и дълги протести. Ташев е участвал и в трите конкурса.

Предстои да се обявят имената на допуснатите по документи кандидати,след което да се порведе събеседване,да се обяви резултата от конкурса в тридневен срок и в 14-дневен срок след това, новите директори да встъпят в длъжност , вероятно за нови 4 години.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467