Традиции и фолклор цяла събота в двора на Чудомир за Европейските дни на наследството

Европейски дни на наследството в двора на Чудомир очакват гости тази събота
Evropeiski dni 2 4udomir 2019 esen

Традиционни български занаяти, детски народни носии, бродерии, дърворезба, рисуване върху пано и батик, накити, народни песни и хора и още демонстрации на място ще изпълнят тази събота двора с градината на ЛХМ „Чудомир“, съобщават от културния институт. „Изкуството като хоби и вдъхновение“ е мотото на целодневните събития на 19-и септември, посветени на традиционните Европейски дни на културното наследство в навечерието на 27-и септември, Международния ден на туризма.

Празникът започва  сутринта с  част от музикалната  програма – изпълнения на класическа китара на ученици на музикалния  педагог  Манчо Караилиев. На обяд ще има концерт „Нека пеем, свирим и се учим“-   Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра -2000“, музикален педагог  Мариана Мъгева. Следобед в двора на Чудомир ще звучат туристически и шлагерни песни на Вокална група „ЕХО“ с ръководител Валентин Узунов и народни песни от „ Звездица“ и „Звънчета“ с ръководител  Стефан Делиганев, НЧ „Звезда-1918“ с.Хаджидимитрово.

Събитията, посветени на Европейските дни на културното наследство, продължават през целия ден от 9.00 сутринта до  18.00 вечерта.  

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467