„Тайният“ генерал Вълков в книга на д-р Чавдар Ангелов

4avdar 2
Д-р Чавдар Ангелов

Първото сериозно научно изследване за живота и дейността наген.Иван Вълков излиза в дните на Празника на Казанлък. Пълното заглавие на монографията е „Тайният: Иван Вълков, като офицер, конспиратор, държавник и дипломат“. Авторът, директор на НПМ „Шипка – Бузлуджа“ Чавдар Ангелов издава научния си труд, с който защити преди четири  години своята докторска степен по история.

 „Тайния“е псевдонимът на генерала,  който Държавна сигурност използва в досието си за него през 50-те години на миналия век, уточнява авторът. Монографията разкрива малко познати факти от живота на генерала в интересната му биография на министър на отбраната, пост, който спомага в Казанлък да бъде преместена от София Държавната военна фабрика, сега – „Арсенал“. В книгата си Ангелов развенчава редица „митове“, свързани с личността на ген.Иван Вълков, които му приписват исторически грехове, за които фактите не дават доказателства.    

Научни редактори на изданието са професор Николай Проданови доц. Милен  Михов. Книгата стига до читателите с подкрепата на Фондация ВМРО и министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Ангелов е общински съветник от ВМРО – БНД в Казанлък. В мандат 2008-2011 г. бе председател на Постоянната комисия по култура в Общинския съвет.   

Монографията става възможна и с подкрепата на  министъра  на отбраната  Красимир Каракачанов и фондация ВМРО .

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467