С Богом, Васил Самарски!

Поклонението пред тленните останки на Васил Самарски е днес, събота, от 11.00 часа в Народно читалище "Искра" в Казанлък.
VS Pressk Toliatii

Днес се сбогуваме с Васил Самарски. Последно – медиен съветник на председателя на социалистите Корнелия Нинова, „сърцето“ на Българската свободна телевизия. Преди това – изкачил цялата стълбица на партийната йерархия на общинско и областно ниво. Беше областен лидер, беше кандидат за кмет на Казанлък през 2011-та…

Samarski Ninova kazanlak 2020 Rozi
Самарски със социалисти при идването на лидерката Корнелия Нинова в Казанлък – 2020 г.

За Казанлък ще си остане председателят на Общинския съвет 2005-2011, преди това – на неговата Комисия по култура, съветник, лидер на групата на социалистите. Дългогодишният председател на НЧ „Искра – 1960“, млад човек, изградил добър бизнес. Собственик на местното радио „Вис Виталис“. И на Погребална агенция…

18 11 2013
По време на протести – София, 2013 година.

Изключително креативен, напорист, неуморим.  С бърз аналитичен и практичен ум и добре планирани действия, които постигат целта си.

Samarski Gala
Дискусия в паузата на заседание на Общинския съвет на Казанлък. Със сегашния кмет на Община Казанлък, Галина Стоянова.

Той нямаше подчинени. Той сформираше и ръководеше екипи от равнопоставени личности, на които даваше пълна свобода в работата.  

VS Toliati Medii
Пресконференция в НЧ „Искра – 1860“ след завръщане от посещение с побратимения руски град Толияти, където Самарски имаше много приятели.

Организатор на толкова много перфектни културни събития, вдъхновител на толкова много артистични начинания. Човекът, който успя да направи от казанлъшкия самодеен театър истинска професионална трупа. Спомоществовател на проекти в изкуството, даряващ за издаването на книги, той си отива в навечерието на 24-и май.

Samarski 4opov 10 2008
Васил Самарски с директора на Театър „Любомир Кабакчиев“, Атанас Чопов на празника по повод 10 години от учредяването на професионален театър в Казанлък, 2008 г.
Samarski Izbori 2011
Самарски по време на предизборната кампания за кмет на Казанлък, 2011 г.

Без Васил Самарски Казанлък няма да е същият. Ще липсват неговите начинания. Ще липсват и вълненията покрай неговите  малки и по-големи битки. Споровете в партията, споровете в Общинския съвет, битките за Читалището…

Damianov i Samarski
Председателят на Общински съвет Казанлък – Васил Самарски и кметът на Общината Стефан Дамянов, Коледен коктейл на местната власт 2005-2006 г.

Ще липсват и неговите празници. Той умееше да прави истински празници. И страстни веселби. Артист. Който умееше да привлича сърца. Да събира хора. Да си поговорят, да се разтанцуват. Да запеят заедно „Звезда в илюминаторе…“ и непременно – „Моя страна, Моя България!“ до късно през нощта.

2014
Васил Самарски с колеги и приятели от Радио „Вис Виталис“ и „ПрессТВ“. 2014 г.

Васил изживя дните си пълноцветно и пълнокръвно с всяка фибра на съществото си във всяка секунда на времето си тук.  

Ob6tinski savet na moreto dekemvri 2005 12
Коктейл след изнесено заседание на Общински съвет – Казанлък, Несебър, преди Коледа 2005 г. С журналисти.

Спечели много битки. Но едва на 51, не можа да се пребори с коварството на Ковид 19. …

Васил Самарски имаше много приятели. За които даваше всичко. Имаше и неприятели. Беше силен в битките. Но и с тях никога не затваряше до край вратата на диалога, така че да не можеш да си кажеш: “Добър ден!“.

Той просто беше Личност.             

Безкрайно верен на своето семейство.

И с истинска вяра в Бога.

Ще си позволя да приключа думите за Васил Самарски, които не можех да не напиша, с казаното от самия него във фейсбук-профила му в дните на Христовото Възкресение – 1-и май. Преди само 22 дни…

„Защото Светлината винаги изгаря Тъмнината!

Защото и в Тъмнината Светлинката ще просветне, за да усетиш, видиш или почувстваш Истината.

Защото това е Великденската ни свещ на Истината.

Важно е да има кой да я запали за теб!

А, тази година тя пламтя истински, за да отговори на много въпроси!

Алелуя!

Приветствайте Светлината!

За да изгорим Тъмнината!

Ако не усетиш Светлината – спешно потърси Истината!

На успелите – Алелуя!“….

Своята свещ-светлинка за Васил Самарски можете да запалите днес пред тленните му останки на поклонение в Народно читалище „Искра“, което започва в 11.00 часа.

С Богом, Васил Самарски!

Диана Рамналиева

Снимки: Личен архив Диана Рамналиева

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467