Сънен Бойко от хотела в Брюксел: 29 млрд.евро за България до 2027 година

BOIKO cr

Във вкючване през фейсбук в 7.00 часа тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви числата на макрорамката за България през следващия планов период на ЕС до 2027 г. Както е известно, от петък насам лидерите на 27-те страни решават при сериозни дебати и спорове общата сума и разпределнието на средствата за следващите седем години.

Премиерът с листове в ръка, едновременно доволен от резултата и обиден на протестиращите, че въпреки успехите му, му се иска оставка, съобщи още: „България е една от малкото страни с повече пари, приблизително 2 млрд.лв. по макрорамката в сравнание със сегашния период, при 62 млрд.лв. по-малко за ЕС като цяло. Ей, затова заслужавам да ми се иска оставката, които днес ще се упражняват върху това, трябва да го знаят“, каза Борисов.България запазва средствата си за кохезионна политика от 9 млрд. евро, което е с 800 млн. повече. Това изречение премиерът повтори два пъти:

Осем-стотин! милиона повече!

С тия средства премиерът подчерта, че ще бъдат постигнати основните за България цели – конкурентноспособност, растеж и заетост. за пръв път България ще има 200 млн.евро целеви средства да слаборазвитите райони в Северна и Северозападна България.За парите за България, които са повече, се водила много голяма битка, обясни Борисов и благодари на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, канцлера на Германия Ангела Меркел и премиера на Холандия – Марк Рюте. Специални благодарности Борисов във включването от хотела в Брюксел с флаговете на България и ЕС, поднесе на австрийския канцлер Себастиян Курц, защото:“Аз когато на него му се искаше оставката, често го подкрепях“…

С вметки като „благодарение на моето ходене до 11-ия етаж“, „моя рекорд за кафета се счупи“, „към 4.00 часа блокирах темата и решиха, че съм прав“ и „не сме спали цяла нощ, за малко да счупим рекорда…“, Борисов изложи още числа по темата.

Общата сума на макрорамката на ЕС е 1 трилион 074 млрд.евро, големият спор за разпределението между заеми и грантове – 390/360 млрд.евро, е приключил с компромис от двете страни на държавите при изравняването на позициите им.

Половин милиард евро ще получи България по фонда за възстановяване от кризата с коронавируса. По „Следващо поколение ЕС“ очакваме 7.7 млрд.евро.

Над 650 млн.евро ще имаме за преодоляване на социално-икономическите последствия от кризата.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467