Стотици българи на перфектен английски на страницата на шефа на ЕНП: Мистър Вебер, засрамете се!!!

„Нямате право да говорите за европейски ценности, щом защитавате Борисов!“, „Колко струва Вашата демокрация, г-н Вебер?“, „Защо не позволихте на Радан Кънев да говори?“, „Гордеете ли се с работата си, г-н Вебер?“
manfred weber 553 326 2
Лидерът на ЕНП Манфред Вебер, снимка от официалната страница на групата на ЕНП в ЕП

Стотици българи налазиха днес официалната страница на председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер под негов лайф с изказване на позицията на десните относно ситуацията в Беларус и конфликта между Армения и Азербайджан.

Както е известно, снощи се състоя дебатът за България в ЕП, на който присъстваха малък брой евродепутати, критики към управлението на Бойко Борисов в България отправиха само опозиционни депутати, предимно  от групите на алианса на социалистите, зелените и либералите, а ЕНП, оглавявана от Манфред Вебер, категорично подкрепи българското правителство с позицията против предсрочни избори у нас,  при положение, че редовните следва да се правят през пролетта на 2021 г.

Българският евродепутат Радан Кънев от Демократична България, който е член на групата на ЕНП в парламента, заедно с депутатите от ГЕРБ и СДС, не бе допуснат от ръководството на Вебер, да се изкаже от парламентарната трибуна. По-късно, Кънев внесе писмено изказване в ЕП.

Силно разочарование, изказвания в дух на евроскептицизъм и дори – излизане на България от ЕС, заляха от снощи социалните мрежи. Стотици българи на отличен английски език се възмутиха на страницата на шефа на ЕНП във фейсбук.   

„Нямате право да говорите за европейски ценности, щом защитавате Борисов!“, „Колко струва Вашата демокрация, г-н Вебер?“, „Защо не позволихте на Радан Кънев да говори?“, „Гордеете ли се с работата си, г-н Вебер?“, „Бла-бла, докато подкрепяте Борисов и продължавате да финансирате режима му, нямате право да се изказвате като стълб на правосъдието!“, „Как очаквате икономически растеж, там, където се крадат европейски пари…?“, „Вие сте срам!…“, „Вие сте съучастник на най-корумпираното европейско правителство!…“, „Говорите против тоталитарните практики, но въпреки това подкрепяте българската мафия и не уважавате българите, излезли на улицата в името на демокрацията!“, „Подкрепата за престъпниците също те прави престъпник!..“, „По-добре започнете да действате по друг начин, преди тази чума от лъжи и двойни стандарти да съсипе партията Ви и да повлече ЕС със себе си…“, „Марионетка на мафията!“, „Г-н Майтап“, са само част от обръщенията на гневните българи към лидера на ЕНП, в която членува и ГЕРБ, заедно с ДСБ и СДС.

„Защо продължавате с тези претенциозни твърдения, не виждате ли, че всички знаем, колко сте лицемерни и безполезни?“ … Това е малка част от гнева на българите, подкрепящи тримесечните протести у нас против правителството и главния прокурор, чиято оставка се иска в ежедневни протестни акции от началото на месец юли насам.

Единственият положителен коментар:“Браво! Адмирации и Респект!“, единствен написан на български език, е париран от дама, която  контрира:“Хем не знаеш английски, хем защитаваш мафията!“ Следва коментар на английски, „За да може и Вебер да чете“…

Постът на Манфред Вебер,  под който се вихрят гневните българи,  е публикуван преди 5 часа и вече има 141 коментара, както и преобладаващо гневни емотикони.   

Позицията на ЕНП относно подкрепата за българското правителство, изразена от лидера Вебер, гласи:“    Групата на ЕНП напълно подкрепя българското правителство на Бойко Борисов в усилията му да защити икономиката от отрицателните последствия от кризата с COVID-19, в борбата срещу корупцията и в напредъка в процеса на присъединяване към еврозоната.

Групата на ЕНП стои твърдо зад постигането на членство на България в еврозоната и е убедена, че правителствената стратегия и програма ще постигнат резултати в интерес на българските граждани и фирми.

Каквито и да са политически действия, които подкопават независимостта на съдебната система и пречат на борбата с корупцията, ще подложат на опасност успеха на България в Европа и ще върнат назад конкретния напредък и подкрепата за България, които наблюдаваме през последните години.“

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467