Стара Загора вади банди на улицата в петък

Presii Kiss Stivan

Музикален маратон чака старозагорци и техните гости в навечерието на първия юлски уикенд. Творческият колектив „На улицата“, подкрепен от Община Стара Загора, Международният  младежки център и  Къщата на архитекта, провокира няколко старозагорски банди да участват в три концерта като улични музиканти. „Достъпът е съвършено свободен, а всеки може да поощри музикантите, както намери за добре. Идеята е да се напомни, че музикантите продължават да творят заради самата музика, въпреки всички препятствия и несгоди. Именно творците са едни от най-пострадалите от кризата по света, канят организаторите, нарекли своята инициатива, наречена „Музикантите на Стара Загора: Тук сме!“.

Точно в пет следобед този петък ще ударят първите акорди на „Тук сме!“ по  Пешеходната зона на областния град. Първи ще оживеят в музика „Пингвините“, където ще свирят групите „Карашък“ (ъндърграунд и етно)  и „L.I.S.“ (акустик рок). 

Старозагорските творци избират това място, защото за тях то е знаково.

ST Zagora Muzei Religii

В творческата зона около уличката „Сава Силов“ през последната година се превръща в ядро на нова мрежа от артистични локации в Стара Загора.

Миналата есен то стана място за специална културна програма, а наскоро „На улицата“ заедно със собствениците на къщата на поета Веселин Ханчев,  се нае с щателно почистване на пустеещата му къща. Нов маратон на изкуствата там ще има и тази есен.

В 18 ч. започва концерт на друго емблематично ново място – откритото наскоро поетично водно огледало в пешеходната зона по „Цар Симеон Велики“. Музикантите са „Presi Kiss“ (акустичен поп и рок) и Иво Златанов с акустична авторска музика

Пешеходната зона на Стара Загора по „Цар Симеон Велики“ е замислена именно като място за култура в градската среда.  Иновативната среда е дело на млади старозагорски архитекти и съчетава урбанистика с културна визия.  В пешеходната зона са проектирани няколко пространства за изкуство. 

Такова е и мястото до някогашната джамия, която сега е Музей на религиите.  Затова и в 19 ч. там започва още един концерт с джаза на Дона Мосто /вокал/ и Петър Петров /китара/, с алтернативния авторски проект „Борис Атанасов бенд“, с фюжън от „Project 7“ и с алтернативен рок от „Toma ‘n’ the Hawks“.
Творческият колектив „На улицата“ призовава за пълно спазване на противоепидемичните мерки: физическа дистанция, носене на маски и повишено внимание!

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467