Спират до второ нареждане нощните заведения и частните купони с над 30 души в ресторантите

Rakavici 1

Нова заповед на здравния министър е вече факт след среща тази сутрин с премиера Бойко Борисов и видео-среща с областните управители.Причината е увеличаването на заболеваемостта от коронавирус у нас с дифузно разпространение. Всички органи от общини, области, здравни и други власти да засилят контрола според правомощията си, разпорежда министърът. В 12.00 на обяд Националният оперативен щаб даде извънреден брифинг.

Културните прояви на открито ще се организират при заетост от 50 процента заетост, плюс спазване на мерките за маски и дезинфекция. Спортните тренировки и състезания – индивидуални и групови, ще бъдат до второ нареждане без публика.

Министърът на здравеопазването е напуснал стадиона на срещата за Купата на България миналата седмица на националния стадион „Васил Левски“, по неговите думи, крайно недоволен и разочарован от неспаване на противоепидемичните мерки. Гласувахме доверие на българските граждани, за да ги върнем към нормалните условя на живот, но за съжаление, се доказа, че сме разочаровани и е нужно прилагането на по-строги мерки, подчерта пред медиите министър Ананиев. Той не скри, че една от причините за вдигане на болните като бройка, е именно, провеждането на абитуринтски балове и спортни мероприятия. Милион и половина българи вярват, че няма коронавирус, а 20 % смятат, че това е обикновен грип, този резултат от изследването показва, че сме подценили ситуацията, бе откровен министърът.

Кюстендил, Смолян, София, Благоевград и Сливен, са огнища на заразата.Във Видин е нула, Монтана, Ловеч, Шумен, Хасково, са по-слабо заразени.Затова НОЩ дават повече права по места и апелират областните управи и общините да решават адекватно, според ситуацията проблемите по въвеждане на нови мерки, според правомощията си, бе изтъкнато на брифинга.

Предупреждение при установяване след проверка на нарушения по ресторанти и магазини и при последващо нарушение – затваряне, ще бъде предприето във връзка с установено масово неспазване по заведения и магазини на противоепидемичните мерки…

Високи глоби очакват и собственците на магазини, и клиентите им, както и на други обществени места, ако не спазват мерките, бе казано но пресконференцията.

Внимателно се наблюдава разпределнието на пациентите в болниците, така че да има места за по-тежките случаи. По-леките случаи да си стоят вкъщи, за да има места в болниците за средно тежките и тежките случаи, разпорежда НОЩ.

Новата заповед на министър Кирил Ананиев е своеобразен отговор и на случая с мача за Купата на България, каегоричен бе министърът.

Предстои и пускането на нова заповед за влизането на чужди граждани от други страни и условията за карантиниране.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467