Спец акция на МВР в Скобелево иззе незаконно оръжие от жилище

На 9-и юни тази година под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора и Районната прокуратура в Казанлък, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на с. Скобелево, община Павел баня. Действията са осъществени от служители на РУ-Казанлък.  В хода на акцията са установени и задържани за срок до 24 часа 4-ма извършители на престъпления по три досъдебни производства по чл.215, чл.195 и чл.355 от НК. Образувано е бързо производство по чл.339, ал.1 от НК спрямо 58-годишен мъж от с. Скобелево. При извършените процесуално-следствени действия в жилището му са намерени и иззети незаконно притежавани револвер, самоделно огнестрелно оръжие, 7 ловни патрона и 2 газови пистолета. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Досъдебно производство по чл.278, ал.6 от НК е образувано срещу 47-годишен мъж от с. Скобелево. При извършените процесуално-следствени действия в жилището му са намерени и иззети 44 предмета с признаци на културно-исторически ценности (монети, пръстени и др.) и металдетектор. Мъжът предал доброволно и 1 кг ситно нарязан тютюн и 83 къса саморъчно свити цигари, за което в РУ – Казанлък е започната проверка по чл.234 от НК. Лицето е задържано за срок до 24 часа;

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467