След жабетата с Капепетата: Бойко, Анадънму?

BOKO 1
Бойко Борисов

Човек да не излезе да изпие една бира по вечерно време и не щеш ли, прибира се вкъщи,  изостанал  от нови велики събития, сътворени от Партията Майка и нейният  Повелител на Спасението, който продължава да се грижи за нас и добруването ни, да работи, да работи и работи безспир, въпреки протестите, защото той за нищо на света няма да ни изостави на произвола на икономическата криза, на пропагандата на Божков и коварството на коронавируса!

Това научавам по късна доба и наистина, никак не съм изненадана. Политиката на жертване на висши партийни функционери за парлама и успокоение на обществото, продължава. Макар и така неуместна, да не кажа, смешна  и жалка.

То не бе Фидосова, то не бе Цецка, то не бе нам кой си, даже Цветан Цветанов падна жертва в името на Партията и кожата на нейния безгрешен водач към светлите родни бъднини.

Изневеделица тази вечер трима министри с най-отговорни ресори,  изведнъж дават оставка, за да опровергаят внушенията, че са в преки зависимости с Деля Пеевски и ДПС. Не разбрах, ако го правят, за да опровергаят тези внушения, нещо не схващам логиката: като подават оставки, не потвърждават ли зависимости? – който няма зависимости е чист пред съвестта си, той оставка не подава. Или, просто намерихме пак поредните „бройки“, високопоставени пешки, но все пак, пешки и като ги дадем жертва, всичко ще се нареди.    

Господин Борисов, България протестира срещу Вас и цялата ви Партия и управление.

Май, още не сте осъзнали това. Г-н Премиер, номерът този път няма да мине. Но пасаран, както се казва, времето на триковете мина. Изтъркаха се. Проблемът не е в отделните ви министри, грешката е системна. Което значи – базова, непоправима. До счупване на държавата.

Знаем, че Ви е неудобно да идете в Брюксел при това положение и видите ли, нещо там трябва да отчетете, някаква дейност за пред хората. Иначе, какво ще кажете на Вашата приятелка Урсула и Вашата приятелка Меркел, като попитат, какво става, приятелю? – Нещо протести имате? – Какво става, един студент, беззащитен протестиращ сте пребили..?

Взехме мерки, ще кажете, наказахме виновниците.

Това взимане на мерки го  гледаме вече 10 години. Гледаме, чудим се и се объркваме вече: Ще има ли Белене, няма ли да има, гьол ли е това или стратегически енергиен проект; Турски поток Балкански ли е, ще тече ли по него руски газ или американски или от двата заедно; Обединени в Европа Балкани имаме ли, нямаме ли, Западните от тях успяхте ли да ги вкарате в ЕС, както им се клехте, или нещо не станаха нещата? Македонският язьiк, признахме ли го на тайно или отстояваме принципни позиции? Медицинските сестри имат или нямат нови базови доходи или някои някъде имат, други на много места, не са ни чули, ни видели.

Гледахме и гледаме и се питаме:

За чий ги ручахме жабетата с капепетата на коронавируса?

Защо не ни пуснахте през април до Витоша и по домовете с роднините ни по Великден, а сега, през юли, положението така се намангъри, че задръстихме пътя към Гърция, объркваме сметката и не дай, Боже, да му изпуснем края.

10 години:  Днес така – утре – онака, според събитията, според онова, което носи краткосрочни имиджови партийни дивиденти, днес за днес, утре за утре и нищо в дългосрочен план като стратегия и смислена целенасочена последователна политика. Днес даваме на едни, да спрат да надават вой, утре даваме на други, да спрат и те, вдругиден, на трети…Залъгваме хората, запушваме усти, даваме по малко да има за всички и печелим избори след избори.

Но този път, протестите не са за пари. Те са протести за Достойнството.

Достойнство, явно, няма как да дадете на хората. То не се купува с левчета. На час по лъжичка. С някакви банкноти няма да спрете протестите. Няма да ги спрете и с цяло чекмедже. Нито с три оставки. С три оставки може да залъжете само своите твърди привърженици. Само не знам, как ще им обясните някои други неща. И зависимости, довели до тия оставки.

Само с три оставки за останалите българи, извън партийната маса, която няма проблем с достойнството си да я зомбират с опорни точки, да я учат на доносничество и да я качват насила по рейсове като чувал с картофи към жълтите павета във Ваша подкрепа, за останалите българи е очевадно, че  грешката в системата ще продължи да се възпроизвежда.

До пълното и счупване, което толкова Ви плаши.

Анадънму?

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467