Сантименти: Виден софиянец спомня детство в Енина с хрущялки от пазара

4ere6i
Снимката на Антонов от фейсбук

Иво Антонов, директор на Дирекция „Социална политика и политики по военно-патриотичното възпитание“ в Министерството на отбраната, сподели споннанет сантимент в групата „Енина“ в социалната мрежа. „Вкусът от моето детство по софийските пазари“ е написал Иво като текст към снимката от софийския пазар днес, на която се чете текст:“Хрущялка.Казанлъшка. Сл.Енина = чудо“ . Енинската хрущялка се продава на големия пазар „Димитър Петков“ в центъра на столицата за 3 лв. килограма.

Иво е известен със своите неприкрити сантименти и искрен патриотизъм, с който са известни всички стари енинци. Той е от рода на славния д-р Попов, лекувал енинци и казанлъчани, както и местни от цялата околия, така добре, че хората го споменават и близо половин век след концината му. Ива Антонов е човекът, който се грижи за паметта на загиналите за свободата и обединението на България войници и офицери, дали живота си за националната кауза. В качеството, което длъжността му повелява, той помогна много и за ремонтирането на Паметника на падналите за свободата в Енина преди няколко години. Семейството на Иво няма вече къща в Енина, но сърдечната връзка с родното място на неговата майка, остава.

4ere6i

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467