Ридван Иляз – заместник на Съвета само с един против от ВМРО

Ridvan Ilaz

Днес Общинският съвет на Казанлък одобри Ридван Иляз, съветник от ДПС за втори зам.председател на местния парламент. Подкрепата дойде от всички съветници в залата, с изключение на д-р Чавдар Ангелов от ВМРО. Още в началото на заседанието, групата на БСП напусна сесията, поради несъгласие с болшинството, което одобри закрито заседание, във връзка с извънредната епидемична обстановка. Групите на ГЕРБ и „Алтернатива за гражданите“ подкрепиха, както и групата на самото ДПС, кандидатурата на Ибрям Иляз.

До момента от местните избори  през есента  насам, заместник на председателя Николай Златанов от ГЕРБ, бе само неговата съпартийка, Радиана Стефанова. Съветниците от управляващата партия в Казанлък са 13, следват по брой социалистите – 9, арсеналската „Алтернатива на гражданите“ – 8 и едва след това са шестимата от групата на ДПС.

В предишният мандат заместниците на Златанов са 4, между тях и сега избраният Ридван Иляз. Заместници тогава имат и  от сегашната „Алтернатива за гражданите“ – Владимир Чучумишев,  тогава групата се казва  „Експерти За Казанлък“ и десните – в лицето на Сунай Хаджъ. Социалистите, които държаха властта в Общинския съвет два мандата преди 2011-а, вече трети мандат са без заместническо място в казанлъшкия Общински съвет. По информация на съветниците – социалисти, групата им е внесла искане за зам. председателско място в Деловодството на Общинсикя съвет, но така и не е даден ход на тяхното предложение, което не е включвано за разглеждане до момента.   

Ридван Иляз е отдавна в актива на ДПС. Още в първите години след 2000-та, той оглави Младежкото ДПС, в момента е зам.председател на партията на общинско ниво.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467