Продават имоти на бившето ХБУ за старта на новите електробуси в Казанлък

PARVA K BUS
Площадката на новата Зарядна станция с първа копка – март 2019 г.

   Общинското дружество „Балканинвест“ предлага на Общинския съвет на Казанлък продажбата на два имота от своите активи, с цел приходите от тях, да бъдат вложени в стартирането на новата транспортна дейност, която ще обслужва казанлъшките граждани след приключването на европроекта, който осигури на града 7 нови електробуси.

Дейността по организацията на общинския градски транспорт изисква първоначални инвестиции за организиране на офис, включване в електромрежата, застраховки на новите електролубуси, 7 тахографа и Фонд работна заплата за три месеца напред, аргументира се управителят на общинското дружество, Петко Карагитлиев.

За осигуряването на тези разходи, „Балканивест“ предлага продажба на два имота на бившето общинско ХБУ, което преди години се вля в „Балканинвест“.

Ще се продава работилницата и склада на старите „Хигиенни битови услуги“ в близост до ромската махала – на ул. „Банянска“ със застроена площ 297 км.м. Част от имота граничи с ул. „Кенали“ и ул.“Петрова нива“. Данъъчната оценка на имота е малко над 57 хил.лв. Предназначенето на имота е промишлена сграда.

Предлага се и продажбата на бившето общинско Химическо чистене – на ул. „Дондуков“ 8, което е с площ от 56 кв.м и с данъчна оценка малко над 15 хил.лв. Помещението, което е от две части – бивши офис-приемна и работно машинно отделение, има жилищно предназначение и КОО по плана на Казанлък.

Постъпилите приходи е разчетено да се похарчат за три месеца, като в огромната си част, те се предвиждат за заплати на новонаетите в общинския казанлъшки транспорт, който тепърва се създава. 40 хиляди лева месечно е изчислената сума на ФРЗ за месец, умножено по три, това са 120 хил. лв., които се предвижда да бъдат взети от продажбата на горните два имота.

Въпросът е в дневния ред на сесията на съвета утре,30-и юли.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467