Приемът в яслите почва от 6-и август

Eлектронният прием на деца в яслите ще започне на 6 август 2020 г., вместо на 15 юни, както предварително бе обявено, съобщи днес официалната страница на Община Казанлък. Притеснени родители очакваха приема по-рано, към момента почти всички яслени групи в града са със запълнен капацитет, провери Kazan.bg. На практика, стартът на електронния прием едва от 6-и август, означава, че децата, за които родители са се надявали да постъпят по-рано, ще започнат, ако бъдат приети от новата учебна година през септември. Общината мотивира решението за датата 6-и август така“:Към момента, при задължителното прилагане на мерки в извънредната епидемична обстановка в страната и препоръчителен брой до 10 – 12 деца в група, в дневните детски ясли на територията на община Казанлък е достигнат пълен капацитет.“

В периода от 6 август до 17 август, включително, както онлайн, така и на място родителите ще могат да регистрират заявления в електронната система в избраната от тях детска ясла, обясняват още от Общината. Класирането ще бъде обявено на 20 август, а записването на приетите деца ще започне на 20 и ще продължи до 28 август, включително. Приетите деца в августовското класиране ще постъпват поетапно в детските ясли от 15 септември 2020 г., по изготвен от директора на институцията график, но не по-късно от 45 дни от записването.       

Пълният график на дейностите по приема, както и правилата и критериите, могат да бъдат разгледани тук  на https://dy.kazanlak.bg

На територията на град Казанлък функционират четири дневни детски ясли -ДДЯ № 4 „Пролет“, ДДЯ № 5 „Детелина“, ДДЯ № 6 „Надежда“ и ДДЯ № 8 „Васил Левски“, с обновена материална база и квалифициран медицински персонал.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467