Президентът извънредно:“Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта“

Radev

Вспециално изявление пред медиите преди минути, президентът Румен Радев призова гражданите и полицията за липса на насилие при провеждане на протестите, за неподдаване на провокации и повече креативност. Ето какво каза президентът Румен Радев:“Вече седмица площадите са пълни с протестиращи. Националният протест е израз на национален консенсус „Антимафия“, това е огромен исторически капитал, който може да промени съдата на отечеството и не е притежане на никоя партия, това което става днес е достояние на всички български граждани, които днес отстояват своето бъдеще, мобилизацията е резултат на това именно тяхно усилие, трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справедливост е наша обща кауза, окърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са тинятата на обществото, че са платени, издават арогантност, политическо насилие, лъжи, клевети, сеене на разкол“. Никога народът не е бил по-единен в искането си, в смелостта си да бъде настоятелен в исканията си, не е бил по-зрял в решимостта си без насилие и с постоянство, да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци, каза още президентът. Длъжни сме да бъдем креативни, да не допуснем егоизмът, предразсъдъците, интригите на задкулиите и външни сили да внасят разкол. Сметките на главния прокурор и властта, показват паника, смята още Радев. Той акцентира, че доверието в тях вече е загубено и това се вижда навсякъде по площадите. „Сегашният властови политически модел е изчерпан“, категоричен бе Радев. В края на изявлението си той отново призовава полиция и протестиращи за ненасилие и избягване на провокация, в този исторически момент:“Да не допускаме насилие и разпиляване енергията за промяна. Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта и от всеки един от нас, зависи, дали ще се случи, приключи словото си президентът.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467