Празникът върна хората за хората на площада на Казанлък

HORO 2

Хората от хората, с които площадът на Казанлък бе свикнал всяка неделя привечер – и в студ, и в мрак, и в дъжд, и в слънце, се върнаха на площад „Севтополис“ в днешния празничен Ден на Казанлък. Танците започнаха с поздрав и призив за дистанция, от инициаторката на инициативата „Хора за хората“ в Казанлък, Ваня Минчева, ръководител на Детско-юношеския танцов ансамбъл на „Арсенал“. Както е споделила една казанлъчанка във фейсбук:“Хорото надви коронавируса“. Официално необявено, хорото си привлече редовната група тропковци, които люляха площада днес по обяд в продължение на близо три часа.Някои от по-запалените хороводци, както на всеки празник, пристигнаха с народни носии. Призивът да се спазва някаква дистанция бързо бе забравен и магията на хорото овладя и сърца, и крака, и ум, дори.

През изминалата седмица Здравното министерство отвори танцовите школи у нас, с препоръки за спазване на санитарните изиствания против заразата от коронавирус. Отвориха и казанлъшките школи. Изолирани от своето любимо занимание, стотици жени и мъже отново стягат хоротека в идните дни.

Бъдете здрави!

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467