Пет министри си отиват, Бойко остава. След мандата ще си гледа само Партията.

Борисов обяви:"След края на мандата ще си гледам Партията, която всички я ръфат от всички страни!"
BOKO 1

Отиват си четирима министри от кабинета на Бойко Борисов, но той остава премиер, стана ясно в извънредно изявление след днешния Коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти преди минути. Борисов сваля доверието от министъра на МРВ Младен Маринов, заменен от главен комисар Христо Терзийски; Емил Караниколов, министър на икономиката, заменен от Лъчезар Борисов; министъра на финансите Владислав Горанов, на чието място се връща Кирил Ананиев, сегашен здравен министър; министърът на туризма Николина Ангелкова, заменена от Мариана Николова, вицепремиер.

Главен комисар Христо Терзийски до момента е директор на Националната полиция, заместникът на Караниколов, го сменя на поста, здравен министър става директорът на Александровска болница, проф. Костадин Ангелов.

Караниколов си отива, защото Борисов чул за бонуси – грантове в министреството на икономиката, а нещата там трябвало да бъдат под строг контрол.

Горанов се бил справил много добре, но и на Борисов не му било ясно, защо години наред контролът върху хазарта бил занижен.

Марин Маринов е добър офицер, но е допуснал при разрешен протест на Росенец, да не се създаде необходимата организация. Освен това, някои от действията на полицията по време на протестите в София, не отговаряли на разбиранията на премиера, който още каза, че протестите били право на всеки в демокрацията.

От понеделник правителството почва да работи по програма за социално-икономически мерки за справяне с кризата. Каракачанов посочи, че ще излязат на дневен ред и нови приоритети, за които Обединените патриоти са настоявали, но до момента, тези искания не са били поставени на преден план, като демографски мерки,българите в чужбина и други.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467