Операта на Стара Загора кани в „Дамасцена“ край Скобелево

трио арт плюс

Четири камерни формации от оркестъра на Държавна опера-Стара Загора ще се изявят на откритата сцена в Етнофграфски комплекс „Дамасцена“ в с.Скобелево, община Павел баня, съобщиха от Държавна Опера Стара Загора за медиите.

За втори път музикантите са поканени да представят своето изкуство в програмата на Дни на розата в комплекса. На 6 юни, събота, в 11,30 ч. започва програмата на формациите, която ще бъде съответно- от 11,30 до 12,30 ч., от 12,45 до 13,45 ч., от 14,00 до 15,00 ч. и от 15,15 до 16,15 ч-Формациите са :

Трио „Реверанс“ /Красимира Георгиева – цигулка, Цветомира Динева – флейта, Павлина Димитрова – виолончело/

квартет арс нова 2

Камерна формация  „Арс Нова“ / Константин Косев – цигулка, Паулина Захариева – цигулка, Юлия Кирова – виола, Ана Михайлова – виолончело/

Трио „Арте +“ /Милена Димова – цигулка, Кейко Танака – флейта, Мануела Манолова – пиано/ Брас квартет – цугтромбон /Стилиян Митев, Димитър Димитров, Димитър Тенев, Кати Шуле/.

В програмата им са включени известни класически пиеси, мюзикъли, танга, евъргрийни, филмова музика, поп и джаз парчета.

На 7 юни /неделя/ от 10:00 ч. ще се проведе ритуалът „Розобер“ в розовите градини на Дамасцена под съпровод на народна жива музика. По-късно на откритата сцена в комплекса ще има фолклорна програма и кукерски игри.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467