НОЩ работи приоритетно за решаване проблема с COVID 19 в Стара Загора

Само 2 % от хората в Пловдив са срещнали COVID 19, обобщи днес доц. Ангел Кунчев. Сред изследваните 200 лекари на първа линия, процентът е по-висок, отколкото при обикновените граждани. 1 % срещу 3%.Затова е прието като резултат средното число между двете данни – 2 %.
COVID

Националният оперативен щаб активно работи в Стара Загора, за да може да се каже, че въпросът с разпространеието и там е приключил, подчерта още пред медиите доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор и член на Националният оперативен щаб.  

Само 2 % от хората в Пловдив са срещнали COVID 19, обобщи днес доц. Ангел Кунчев. Сред изследваните 200 лекари на първа линия, процентът е  по-висок, отколкото при обикновените граждани. 1 % срещу 3%.Затова е прието като резултат средното число между двете данни – 2 %. Над 550 души в Пловдив да дали кръв за изследване.Не всички от посетените вкъщи с искане за съгласие, са решили да се изследват.Затова пък, имало е и доброволци. Ниският процент на хората, които имат изградени антитела опровергава теорията за придобиване на колективен имунитет като средство за победа над вируса в тази ситуация, коментира резултатите доц.Кунчев:“Теорията е вярна и точна, но в случая, неприложима.“.  Изследването показва, че вирусът продължава да циркулира. За сравнение, в огнището на Италия, Бергамо, процентът на изградилите антитела е 57 %.

Щабът отчита действията си като правилни. Единственият път за българите е да спазват правилото на проф. Кантарджиев: Дистанция – Дезинфекция – Дисциплина, подчерта неговият колега, доц.Кунчев. Според него, на този етап още не е ясно за никого, какво точно ще се случва в България занапред, но е отчетено като положително състоянието на нещата с разпространението на COVID 19 у нас, относно добрите възможности за посещения и туризъм, тъй като България се оказва една от потенциално безопасните страни за туризъм.

Националният оперативен щаб активно работи в Стара Загора, за да може да се каже, че въпросът с разпространеието и там е приключил, подчерта още пред медиите доц.Кунчев.  

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467