Нощните клубове остават затворени до 14-и юни

Нова заповед на здравния министър от 30-и май отменя негова заповед от 26-и май относно въвеждане на временни ограничения в ситуацията на извънредна епидемична обстановка, стана ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването. Заповедта налага забрана за работата на ношните клубове, пиано-барове и дискотеки до 14-и юни. Позволява  се провеждането на  на конгреси и конференции, семинари и изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия, но с ограничение в заетостта  на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Обучението на ученици и студенти остава дистанционно, но присъствието в сградите на ученици и студенти и центрове за подкрепа и личностно развитие по повод дейности по приключване на учебната година и изпити по практика, които не могат да се проведат дистанционно,  е допустимо. Спазването на противоепидемичните мерки в тези условия, е задължително.

Не се разрешава провеждането на масови спортни мероприятия на открито и закрито. Изключения се допускат за занимания без публика и без състезателен характер. От 15- и май тренировките на футболистите са разрешени, футболното първенство може да почне от 5-и юни без публика.Олимпийската подготовка е възможна само в специализираните спортни подготвителни бази. Театрите ще отварят  при  до 30 % заетост на залите на закрито и до 50 % от капацитета на открито, от 26-и май. Залите за занимания в училища, военни клубове, частни салони, ще могат да отворят при спазване на изисквания за не повече от 20 души и 4 кв.м. на човек площ. Свижданията са забранени в болниците и местата, където се предоставят услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Кметовете регламинтират работата на детските градини при спазване на санитарнтите мерки.   

Заповедта дава конкретни указания, според  видовете дейности на клубове, школи и места за спорт, култура и развлечения. Упражняващите такива професии и дейности, могат да се запознаят подробно с нея на сайта на здравното министерство. Новата заповед е с номер Заповед № РД-01-287/ 30.05.2020 г. и отменя Заповед № РД-01-277 от 26.05.2020 г.

COVID 1

Всички дейности, които не са забранени се провеждат при спазване на епидемичните мерки.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467