Ново включване Борисов вади писмо на НСО за охрана на Росенец от вчера

BOIKO cr
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов допълни още близо 20 минути ефирно време към днешния си половин час, даден на извънредна прескоференция сутринта, когато преди малко откри заедно с министрите на транспорта Росен Желязков, министърът на МВР, Младен Маринов и министърът на отбраната, Красимир Каракачанов. дадоха извънредна пресконференция, където показаха оригинален документ на началника на НСО до кап. Александър Илиев и командира на ВМС и директора на Главна дирекция полиция, в която се моли за съдействие за обезпечаване на сигурността на Росенец, включително навигационно известие на 500 м в акваторията на Черно море. Срокът за охрана е до 15-и септември. Писмото е постъпило вчера. Касае срока 10-и юли – 15-и септември.

Борисов отново обвини президента Радев, назначил началника на НСО, който е поискал охраната на почетния председател на ДПС, Ахмед Доган.

Красимир Каракачанов поиска наказание за гарда, изхвърлил националния флаг публично на Росенец. Той подчерта, че в Черно море има международно учение и заелязваните кораби нямат общо с охраната на акваторията на каквито и да било паркове като Росенец.

Министърът на МВР също даде изявление по горе цитираното писмо и гарантира, че ще се действа спрямо закона.

Министър Желязков попита, защо точно вчера е получено това писмо от НСО и не е ли то опит за замесване на държавни служби, политически.

Борисов подчерта професионализма в работата на НСО.

Борисов отново се обърна към Христо Иванов да даде коментар на случая и иронично намекна, че Иванов ставал късно и не навреме, което премиерът разбира от постовете му в социалните мрежи.

Борисов отново подчерта, че хабим енергия в ден, когато има важна новина довечера. Премиерът призова партиите да се пазят от провокации в името на етническия мир.

Борисов отговори на журналистически въпрос, че всичко със случая Росенец – Доган – протести е било за пред публика, аргумент за това той вижда в горецитираното искане от страна на НСО за охрана на лятната резиценция на Доган.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467