„Мерцедес“, купен с удръжка от субсидиите ще вози читалищата от Казанлък

BUS

„За новия творчески сезон и за обезпечаване на дейността на читалищата е закупен 20-местен автобус. Новата придобивка ще бъде на разположение на творческите колективи към народните читалища на територията на община Казанлък. Превозното средство ще осигурява техните пътувания и участия в конкурси, фестивали и събития в цялата страна.“, съобщи Община Казанлък на официалната си страница.

По информация на Kazan.bg, бусът е купен със средства от неразпределените 5% от общата сума на държавната субсидия за читалищата на територията на Община Казанлък, които по желание са отделили средствата, удържани в аванс от Общината, за купуването на превозното средство, нужно да реализиране на дейността им и техните изяви в региона и страната.

„В момента текат крайните процедури по придобиване на собственост върху буса, след което то ще може да се използва активно при спазване на определен ред и подаване на заявка.“, съобщава още Община Казанлък, като не уточнява, точно чия собственост ще бъде новия бус и на името на кое юризическо лице ще бъде записано в активите.

В съобщението се казва още, че автобусът е марка „Мерцедес“, с напълно нов интериор и всички необходими екстри, за да пътуват читалищните състави комфортно и сигурно.  Закупуването му е отговор на многобройните запитвания и молби от страна читалищата за осигуряване на транспорт при творческите им пътувания.

Причината, да се купи превозното средство, Общината аргументира с липсата на възможноси до момента, да обезпечи транспорта на читалищата с общинско превозно средство, за което читалищата често са настоявали по конкретни поводи. От Общината подчертават, че покупката и този инвестиционен разход, е по желание на читалищата.

Kazan.bg научи, че част от читалищата са изразили своето съгласие при липса на такава предварителна нагласа, поради недостиг на средства за текуща дейност. Те обаче, са били малцинство.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467