Мая и майки се барикадираха в парламента днес

Мая Манолова и протестирищи майки отказват да напуснат парламента и след края на работния ден
Maja Nar Sabr 16 09 20 1
Снимка:ИЗправи се БГ

„Отказваме да си тръгнем от парламента поради наглото и безобразно поведение на председателя на парламента Цвета Караянчева“, обяви в късния следобед днес лидерът на „Изправи се.БГ“  Мая Манолова, която днес, заедно с протестиращи майки на деца с увреждания, влезе в парламента. Манолова обясни присъствието на групата в Народното събрание със заявено участие от тяхна страна в заседание на Комисията по енергетика, където се обсъждат сметките за парно на гражданите. „Топлофикация трябваше да върне надвзети със задна дата суми, но отказа. Председателят на енергийната комисия потвърди сутринта, че от „Изправи се.БГ“ ще бъдем допуснати до заседанието, за да защитим интереса на гражданите срещу монополиста Топлофикация. Караянчева обаче лично се е разпоредила три пъти за последната една седмица от „Изправи се.БГ“ да не бъдем допускани за участие в заседанията на парламентарни комисии“, обяви в пред медиите Мая Манолова, след като не е била беше допусната до заседанието на Комисията по енергетика. Изявлението бе разпространено и до медиите по електронна поща.

Sistemata ni ubiva NS 20

На заседанието днес трябваше да бъдат изслушани КЕВР, представители на Министерството на енергетиката, представители на „Булгаргаз“ и представители на топлофикационните дружества във връзка с надвзетите със задна дата и невърнати суми от сметките за топлинна енергия.

Майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“, са искали среща с депутатите.

Последва изявление от парламентарната група на ГЕРБ, че ще те имат желание за среща с майките през следващите два дни. По-късно Манолова обяви:“ Майките решиха, че ще почакат Караянчева тук, докато тя се освободи от своите ангажименти, обясни Манолова.

„Трябва да се даде урок на Караянчева и на нейния началник Борисов, че Народното събрание е институция, която е на всички български граждани и в която всеки който, има гражданска позиция, може да я заяви по съответния ред“, каза още Манолова.

В съобщение до медиите се подчертава още:“ За пореден път не можахме да защитим гражданите от Топлофикация, от това че не са им възстановени суми. Не се чувствам унизена, унизено е Народното събрание, че човек като Караянчева е начело на тази институция. Позорно е отношението на Караянчева към майките от „Системата ни убива“. Човек с увреждания не е допуснат до тоалетна. Народът е гневен и им иска оставките. Властта трябва да промени поведението си!“.  

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467