Лили Петрова изненадва с платна в дома на Дечко Узунов

Lili De4ko Uzunov
Сн. Художествена галерия – Казанлък

Казанлъшката художничка Лили Петрова подреди свои платна в къщата на Дечко Узунов. Изложбата, отдавна мечтана, но точно сега узряла като идея и реализация, включва работи от различни години на нейните творческите изяви. Някои от живописните платна са познати на местната публика. Други – още не са показвани публично. Но всички са еднакво близко на сърцето на авторката, която казанлъчани познават и като дългогодишна „стопанка“ на обичаната в града галерия в залата на „Искра“4, известна като „КДК“, където Петрова бе уредник и куратор на десетки, дори – стотици изложби.

ILI Petrova
Лили Петрова

Светъл женски почерк, вкус към даровете на природата и свеж поглед към нещата от света около нас, очакват в картини довечера, приятелите на Лили и безпристрастните ценители на изобразителното изкуство, в едно от най-артистичните места на Казанлък – домът на Дечко Узунов, част от обектите на Художествена галерия – Казанлък.

Екипът на галерията е домакин на събитието, подготвено с много любов и присъщия за тях висок професионализъм. Част от експозицията „оживява“ в маслени картини бялото на възрожденските дувари и мокрото зелено на традиционния български двор. Друга гледна точка към сегашното представяне на Лили Петрова е показана в обновената зала на  приземието на Бай-Дечковата къща, превърната от галеристите в необичайно пространство за изкуство.

Пътуването на мислите и емоциите в различните сезони на Долината, е провокацията, на която художничката е подвластна в новата си изложба. Различните цветове, различната светлина, различните форми на едни и същи наглед места, са породили и извели на нейните платна,  личният и свят на пътешественик, вдъхновен от надеждата, че Животът винаги си струва риска и очарованието, да преминеш през него с окото и четката на художник. Изложбата се открива днес, 24-и септември, четвъртък, в 18.00

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467