Купата на България в сряда:ЦСКА-Локо Пловдив с публика, но през стол

4erveni 2015 2 2

Мачът на футболната Купа на България между ЦСКА и „Локомотив“ – Пловдив ще се проведе с публика, максимално до 12 хиляди души, съобщи министърът на здравеопазването на брифинг от Националния Стадион „Васил Левски“, след среща с премиера Бойко Борисов. На брифинга присъства и проф.Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. Публиката ще бъда разпределена само за този мач до 3000 души на сектор, поради важността на срещата, отчетена от здравните власти.

Министърът на спорта Красен Кралев изрази разочарование от футболните феновете посетили първите разрешени мачове след извънредното положение, които са подценили по негово мнение, задължителните противоепидемични мерки.

Феновете на мача за Купата на България ще бъдат разположени през ред и през стол.

Футболните клубове от совя страна се задължават да предсатвят на Медицинската комисия резултатите от PSR – футболисти и членове на клубните щабове – треньори и друг персонал в срок до 3-о число всеки месец. При положителен тест, футболистът или друг служетил, ще бъдат отстранявани от работа, контактните лица – тествани при спазване на процедурите на здравните власти.

Според здравният министър, няма да се прилагат по-строги мерки не само относно футбола, но и катох цяло. Той изрази очаквания, че днешното понижение на положителните проби за коронавирус, ще продължат да спадат на национално ниво, но отново акцентира върху личната отговорност при спазване на трите Д – Дисциплина-Дистанция – Дезинфекция.

Министърът е изпратил специално писмо с указания до министъра на спорта, относно организацията на работа в спортните клубове и мероприятия с публика, както и при ежедневните тренировки.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467