Конкурсът за шеф на Галерията отново удари на камък

wp 1592587300818

Конкурсът за директор на Художествена галерия – Казанлък, обявен за трети път през последната година на 26-и март, със срок за подаване на документи един месец по-късно, отново не върви по очакваната процедура, става ясно от съобщение, публикувано на официалната страница на организатора на състезанието, Община Казанлък. В съобщението се уточнява, че причината за отлагането, е обявеният от парламента преди разпускането му за нови избори, мораториум. Съобщението гласи:“ УВЕДОМЛЕНИЕ. Във връзка с Решение на Народното събрание от 22.04.2021 г. за налагане на мораториум върху определени действия на държавни органи / обн. ДВ, бр.34 от 23.04.2021 г./ процедурата за провеждане на конкурса за „директор“ на Художествена галерия – Казанлък ще бъде временно преустановен до изтичане на мораториума. Допълнително ще бъдете уведомени за последващите действия“.

Както е известно, конкурсът за мястото на сегашния директор Христо Генев, на поста от близо 20 години, бе обявен за пръв път през лятото на миналата година. Той обаче не стигна до финализиране на процедурата с назначаването на нов директор, макар комисията тогава да определи победител в лицето на Ваня Запрянова. Конкурсът, заченат в скандал, поради редица пропуски в обявата, бе светкавично анулиран, без победителят да бъде официално обявен. Мотивът за анулирането – заради член от комисията. След поредица от искания за достъп до информация по конкурсната документация от няколко неправителствени организации и от сегашния титуляр Христо Генев и отказ от страна на Община Казанлък да предостави исканите данни, се стигна до Административен съд. Делото по Закона за достъп до информация бе заведено срещу Община Казанлък и спечелено от Генев, но информацията той отново не получи, поради обяснение от страна на Общината за неналичност на част от исканите документи. Конкуръст се превърна в сага с привкус на откровена война между двете страни. Последва ново обявяване и ново анулиране, поради несъгласуване на обявата с ресорното Министерство на културата, първоначално отричано от организатора. Междувременно, Генев заведе и спечели още едно дело срещу Община Казанлък, която опита да му наложи и наказание по Кодекса на труда. В крайна сметка, последно конкурсът бе обявен на 26-и март. В официалното съобщение на Общината за сегашното „временно преустановяване“, не се уточнява нито броят на кандидатите, нито имената им. По информация на КазанБг, сред тях не е конкурентът с максимален брой точки от миналата година, Ваня Запрянова. Документи обаче е подал отново третият кандидат от миналата година, старозагорецът Светлозар Недев, както и Христо Генев. Както става ясно от развоя на събитията, няма уточнен обозрим срок, в който конкуръст да се проведе.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467