Кметът Стоянова лично е отговорила на писмото с Петицията за Музей на Иван Милев

Писмо-отговор до вносителя на Петицията за участие на държавата при откупуване на Стайновата къща в гр. Казанлък със стенописи от Иван Милев и превръщането й в негов музей, е изпратила до инициатора – проф.Милена Георгиева, кметът на Казанлък, Галина Стоянова, научи Kazan. bg. Писмото, датирано в Община Казанлък с дата 23-и март тази година, обаче, наистина не е пристигнало до адресата във връмето на извънредното положение, поради което е било върнато обратно в Община Казанлък. Това е причината и до момента, инициаторът на електронната подписка, проф.Георгиева, действително още да не е получила писмото. По информация на Kazan.bg, в писмото си до нея, кметът на Казанлък пише, че значимостта на Стоянстайнова къща, е безспорна като паметник на културата, но решението за нея трябва да се вземе изключително внимателно и прецизно. Писмото на кмета е изпратено в разгара на извънредното положение. В него се казва още, че при първа възможност в тази ситуация, ще бъде проведена среща между заинтересованите страни по казуса, Общината, Министерството на културата и собствениците, на която ще бъде поканена и проф.Милена Георгиева, създала Петицията.

Kazan.bg поднася извиненията си за първоначалната неточна информация, че до момента отговор до проф.Георгиева, няма. В същото време, е абсолютна истина, че тя този отговор, с дата 23-и март, наистина не е получила, поради което и писмото е било върнато на своя подател. Както подсказва и текстът на писмото на кмета до проф. Георгиева, въпросът тепърва ще търпи своето развитие.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467