Канадците от „Дънди Прешъс Метал Челопеч” се отказаха да копаят за злато в Старозагорско

Galina Zlato
Снимка:Официална страница на Община Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова категорично застана зад защитата на живота и здравето на хората от Розовата долина, по време на срещата на 17-и юни в Стара Загора между кметове от областта по повод жиланието на канадската компания „Дънди Прешъс Метал Челопеч” да копае в търсене на злато на територията на областта. Междувременно, на срещата стана ясно, че канадската компания „Дънди Прешъс Метал Челопеч” ЕАД официално се отказва от подписване на договор с Министерство на енергетиката за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Свети Никола”.

Тези дни общественото мнение, особено в Стара Загора, се активизира и категорично се обяви против намеренията на компанията да копае в търсене на ценния метал в региона. Категорично против идеята се обявиха и кметове на други общини.

„Казанлък, като община, е известен в световен мащаб като център на Розовата долина и аз, като кмет, съм упълномощена от гражданите да работя за развитието на тази Долина, за съхраняване на ценностите и поминъка на хората – отглеждането на маслодайната роза и производството на така прочутото с високото си качество българско розово масло. При възникването на обстоятелства, пряко засягащи интересите на община Казанлък, ще използвам всичките си законови правомощия, за да оправдая доверието и защитя интереса на казанлъчани”, е позицията на кмета Стоянова.  

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467