Кметът иска 103 хил. лв. от бюджета за компенсация на допълнителен пробег при ремонта на Надлеза

Znak Remont Ars Krag

Актуализация на Бюджета на Община Казанлък предлага на Общинския съвет кметът Галина Стоянова в дневния ред на предстоящото заседание този четвъртък, 25-и юни. Най-голямата сума в исканата актуализация е за компенсация по договор за извършване на транспортна услуга за превоз на пътници по допълнително изминат пробег, заради временните маршрути, наложени при  ремонта на Надлеза „Катекс“ – 103 хил.лв.

Допълнително се налага да се платят авторски и строителен надзор по ВиК – проекта в гр.Крън, общо на стойност 28 хил.лв. Допълнително за авторски надзор са нужни средства и за атракциона „Светът на траките“ под гр.Шипка – 6 хил.лв.

Кметът предлага необходимите допълнителни суми да се компенсират от бюджета на Кухнята-майка, която във времето на извънредното положение от 13-март до 1-и юни, не е снабдявала детските заведения и яслите с готова храна.

Промяна в начина на изразходването на 7 хиляди лева в Голямо Дряново, предлага кметството в селото.Вместо градинки, бордюри и зелени площи, той иска парите да се вложат за валиране и чакълиране на улица.

Още няколко други по-скоро технически промени, са заложени в предложението на кмета до председателя на Общинския съвет Николай Златанов, който е включил въпроса в дневния ред на сесията този четвъртък.    

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467