Катя Христова и Румен Петков в селекцията на „Акварел“ 2020

Kat 2
Катя Христова
Rumen Petkov
Румен Петков

Катя Христова и Румен Петков в селекцията на „Акварел“ 2020 Художниците Катя Христова и Румен Петков са казанлъшкото присъствие в селекцията на „Акварел“ 2020 – общата изложба под името на бургаския майстор на четката Ненко Токмакчиев. Изложбата се организира от Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“. Регионалната изложба се организира за пръв път в памет на именития бургаски художник от галерията в морския град, Община Бургас и семейството на Ненко Токмакчиев, баща на известния актьор, шоумен и безнесмен, Тончо Токмакчиев. Селекцията е направена от специално жури. От изложбата ще бъде съставен и каталог с по една от работите на всички над 60 автора от региона от Бургас, през Ямбол, Сливен, Хасково, включително и Казанлък. Сред имената на авторите, допуснати до изложбата, личат доказани художници като Ивайло Мирчев и Цветан Казанджиев. В селекцията са акварели на завършилите Художествената гимназия в Казанлък, Георги Динев, Дарина Янева и Андрей Янев.

Катя Христова е уредник в Художествена галерия – Казанлък, автор с участия в множество общи изложби, конкурси и пленери у нас. През 2016 г. тя направи и самостоятелна изложба, показана с голям успех, първо в Казанлък. Румен Петков е отлично познат на публиката не само в Казанлък, с множество участия в общи изложби и редица собствени прояви, последната от които – в края на миналата година, отново в Художествена галерия – Казанлък.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467