Казанлъшко музикално участие във форум на Столична библиотека утре

Afi6 Nadja 1

Надя Тончева е част от програмата на форума „Български исторически четения“, които ще се проведат в София на 19 и 20 юни. Програмата предвижда среща с Надя Тончева и режисьора на филма „Траяна“ – Таня Доганова – Христова. Казанлъчанката Надя Тончева е часто от славната история на вокалната старозагорска група „Траяна“, изключително популярна през 80-те години. Групата изпълнява джаз, на базата на елементи от българския фолклор. По-късно Тончева прави самостоятелна кариера, работи като преподавател в Музиколното училище в Стара Загора, живее в Града на розите.

Тази година форумът е на тема „Наследство българско“ и включва около 30 доклада на тази тема от най-различни области на бита,културата, историята, обичаите на страната. Един от докладите е на Надя Тончева. Той разглежда именно, явлението „Траяна“ и неговият принос към световното музикално насредство. Инициатори и създатели на събитието са творческият екип АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева. Патрон на събитието ще бъде президентът Румен Радев.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467