Иннър Уийл Казанлък дари легла за реанимация за COVID 19

Бордът на Инър Уийл клуб Казанлък за 2019-2020 година връчи дарението на управителя на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" в Казанлък, д-р Кети Маналова - Владкова.

Дамите от Иннър Уийл клуб Казанлък осигуриха две реанимационни легла на обща стойност от 1700 лв. за нуждите на новото Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в града. Отделението се оборудва и ще заработи в случай на необходимост, с цел лечение на болни от региона, страдащи от коронавирусна инфекция. Дамите на практика осигуряват две от общо седемте легла, предвидени със заповед на  министъра на здравеопазването за пациенти в усложнено състояние в новото казанлъшко инфекциозно отделение.

Приятелките от клуба  са радостни да дадат своята подкрепа на местната общинска болница, присъединявайки се към поредицата от дарения, които направиха и членове на Ротари клуб – Казанлък. Двете реанимационни легла, купени със средства на ИУК Казанлък, са с много добро качество. Те са изработени от местна фирма. Така жестът на дамския клуб, освен че подкрепя здравното заведение за скъпото оборудване на новото инфекциозно отделение,  успява да даде и подкрепа на местния бизнес, силно затруднен от условията на работа в ситуацията на пандемия.

В последните години ИУК Казанлък работи целенасочено в подкрепа на хората със здравословни проблеми. Вече има реализирани три повече от успешни кампании за набиране на средства за семейства с репродуктивни проблеми, търсещи помощ чрез процедурите ин витро. Близо десет години клубът подпомага и деца с увреждания. Работи се с центрове за настаняване от семеен тип, осигуряват се и еднократни социални помощи за нуждаещи се съграждани.      

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467