Златната Елена Юлиянова с наградата „Педагог“ от „Земята и хората“

ЕLend
Елена Юлиянова, сн. Проф. Ат Щерев

Музикалният педагог от Казанлък Елена Юлиянова е отличена със специална награда на журито – „Педагог” в осемнадесетото издание на конкурса „Земята и хората“ в София.  Отлично представяне бележат и нейните възпитаници, младите пианисти  Тома Вълков, Христиана Харалампиева и Виктор Владков. Специална награда „За виртуозно изпълнение” бе присъдена на Тома Вълков, а специална награда „Ярък талант” спечели Христиана Харалампиева. Втората награда и едногодишна стипендия на Министерството на културата завоюва виртуозът на Казанлък, Виктор Владков.

ZEMja Hora
Казанлъшките наградени в „Земята и хората“ 2020 – Виктор Владков, Тома Вълков и Христиана Харалампиева, възпитаници на Елена Юлиянова, сн. Личен архив Виктор Владков

Конкурсът е посветен н Деня на Земята, 22-и април, но заради извънредното положение, тази година той се проведе в началото на месец юли. По традиция надпреварата се провежда в зала „Гигантски кристали“ на Националния музей „Земята и хората“. Първото издание на конкурса е в далечната 1993 г.

Nadja Canova
Надя Цанова, професионален пианист, възпитаник на Елена Юлиянова и Българската Консерватория „Панчо Владигеров“ с Петър Македонски: Голямата награда на „Земята и хората“ – 2017 г.
Сн. Официалната страница на конкурса „Земята и хората“.

В историята на конкурса има още едно, златно присъствие от Казанлък, талантливата, вече професионална пианистка, Надежда Цанова, която в тандем с тромпетиста Петър Македонски, през 2017 година стана носител на Голямата награда на „Земята и хората“.

Жури с председател проф. Шантал Стилиани, пиано, Франция, определи наградите тази година. Пианистите бяха оценявани и от професионалния авторитет от Япония, Фумие Фокуи.

Само преди два дни, Виктор Владков се завърна и от Пловдив, където в „Нощта на звездите“ грабна поредното си голямо отличие, връчено от Енчо Кирязов от името на неговата фондация в подкрепа на изявени млади таланти.

Viktor En40
Виктор Владков и знаменития Енчо Кирязов – връчване на наградите в Пловдив, „Нощта на звездите“- 2020
Сн. Личен архив Виктор Владков.

Конкурсът по статут се провежда под патронажа на Министъра на околната среда и водите на Република България и има за цел да импулсира младите творци за създаване и изпълнение на музикални произведения, посветени на Земята и нейното екологично оцеляване в съжителство с човека, за когото тя е свой свиден дом.  

Цялата организация на конкурса, както и провеждането му, е в ръцете на Организационен комитет, който набира средствата и работи безвъзмездно за неговата реализация. „Земята и хората“ е престижен конкурс, в който се състезават участниците – изпълнители  на класически музикални инструменти и композитори в обща възрастова група до 35 години, разделени в три секции: солисти, композитори и камерни ансамбли.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467