Арсеналско дарение отваря Здравната в Енина след ремонт

Сн. Zakazanlak
444 2 1
Сн. Zakazanlak

Здравната служба в с. Енина скоро отваря врати след основен ремонт, осъществен благодарение на финансиране, осигурено арсеналската група съветници в местния парламент „Алтернатива на гражданите“ и лично на изпълнителния директор на казанлъшката оръжейница, инж.Николай Ибушев. Нов покрив, нова дограма, ремонт на санитарните помещения, боядисване и подови настилки са налице към момента в енинската здравна служба, занимарена в последните години и неудобна за ползване от местните жители.

Masa

Сегашното дарение, както и всяко друго спомоществователство, са приети радушно и от хората, и от кметицата на селото Димитрина Дончева, защото предвидените бюджетни средства в макрорамката на Бюджет 2020 на Община Казанлък, са недостатъчни за покриване на всички потребности на населените места. С дарителски средства на арсеналци светна отново и Часовниковата кула на Енина, вдигната от Добромир Гущеров преди 20 години, откогато не е била основно ремонтирана.  

Само преди по-малко от месец, на плочника в градинката на центъра на селото се появи и нов кът за отдих и игри. В селото за пръв път ог много години се организира и пролетно почистване на улици и тротоари.Местната общност се бори сама и за отпушване на затлачените през годините канали на селската вада, която опасва цялото населео място от сто години насам, за да напоява дворове и земеделски места.

По-малко от година след като Димитрина Андреева спечели местинте избори през 2019 г., промяната в подхода за стопанисване и управление на Енина вече видимо се забелязва. В тандем с друг от кандидатите, които се конкурираха наесен – Димитър Василев, новата кметица решава своевременно и според пълномощията си, възникналите проблеми, значителна част от които, обаче, по закон, остават в ангажиментите на общинската кметска власт.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467