Зам.председателят на Народното събрание Емил Христов с поклон към Ботев от Стара Загора

„Всеки българин носи в себе си уважението и преклонението към всички загинали за България. Всеки българин носи в сърцето си непокорството и бунта на Христо Ботев, на Васил Левски, на Капитан Петко войвода. Всички ние сме техни наследници и в кръвта ни кипи тяхната кръв, затова българският народ е непобедим. Не ни сломяват нито бурите, нито бедите и излизаме победители, както и сега, след всичко, което ни сполетя. За пореден път доказахме, че оцеляваме – името ни е такова. Показахме, че сме едни от най-добрите. Време е да имаме самочувствие, да си подадем ръка по братски, да прекратим всичко онова, което ни спъваше досега и утрешният ден да бъде всичко това, за което те са се борили“ – това заяви пред паметника на Христо Ботев в Стара Загора, Емил Христов, зам.-председател на 44-ото Народно събрание, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ в Стара Загора.

Емил Христов е поднесъл венец и поклон пред паметта на големия български поет и революционер и неговата чета днес в Деня на Ботев. Денят на Ботев в цялата страна се отбелязва по необичаен начин тази година, ,заради изънредната епидемична обстановка.

Тази година България бележи 144-ата годишнина от подвига на Ботев и неговата чета. От десетилетия е традиция 2-и юни да се отбелязва и като българския ден на загиналите за свободата и независимостта на родината.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467