Една година без скъпата ни Дичка

Di4ka Slavi
Чудомирови празници. Дичка и Слави Петрови. Сега – завинаги заедно.

Точно една година, откакто изпратихме Дичка Петрова нататък. Но изпращането е непосилно за сърцето. Приятелите винаги остават. И Слави е отдавна там. Благодаря на Дичка и Слави, благодаря и от името на всички, които знам, че продължават да ги обичат. Слави го няма вече 10 години, но колко много е направил за който и да било учител от КНСБ, докато ръководеше синдиката в Казанлък…Кой ли не му е звънил, на кого ли не е помогнал…? Дирята му от годините в читалище „Искра“ винаги ще свети. Приятелско рамо, другарска ръка, подкрепа, шеги, съвети, радост, вдъхновение, това даваха един на друг и на всички край тях тези двама прекрасни наши приятели, които няма как да забравим, ако сме хора, наистина.

Усмивката на Дичка при влизането на когото и да било в музея на Чудомир, от създаването му, докато тя се пенсионира…Изпращането с обич…тя не беше просто екскурзовод или уредник, тя беше дух, присъствие, атмосфера, деликатност дори в жеста, с който поднасяше на домашин гости не хиляди, ами, сигурно десетките хиляди топли кафета, което сама правеше с любов за всеки. Отнесе със себе си много неща. Отнесе спомени за Чудомир и Мара Чорбаджийска, тя познаваше всяко копче от кутийката на Мара и всяка вратовръзка от гардероба на Чудомир. Тя познаваше тайните на създаването на музея и никога не сподели нелицеприятните от тях…Такива хора, присъствия, се на привършване Културата на Казанлък. Затова я ценим още повече!

Прощавай, Диче!

Прощавай, Слави!

Обичаме ви!

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467