Денят на детето с Операта и Митрополията в Стара Загора

OPERA 1 yuni

Държавна опера-Стара Загора стартира със спектакли за деца на 1 юни

За втори път Старозагорска митрополия и Държавна опера-Стара Загора канят децата на Стара Загора на 1 юни – Международен ден на детето на

МУЗИКАЛНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

в градината на Старозагорска митрополия

ВХОД СВОБОДЕН!

След принудителното преустановяване на дейността на Държавна опера-Стара Загора поради световната пандемия от COVID-19, театърът стартира със спектакли за деца в двора на Старозагорската митрополия. Поводът е Международния ден на детето 1 юни.

Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки с грижа за артистите и публиката – малчуганите и техните родители.

9,30 ч. – „Фа Сол Ла се забавлява“/0-3 г./

Танци забавни, чудни мелодии, весели песни –

Всичко и още повече от това

ще научим с героя ни нов – ФА СОЛ ЛА!

Главният герой в това ново приключение иска да се научи да пее и танцува в Операта.

С помощта на Котараната Мяу и Кученцето Баф, той събира много нови впечатления и познания, прави си и пикник. Героят за първи път вижда истински музикални инструменти, под съпровода им пее детски песнички. Децата от публиката се включват в спектакъла активно и се забавляват с героите от историята и с хубавата музика от популярни детски песнички и познати мюзикъли.

Режисьор и автор на сценария е Красимира Георгиева. Участват солистите: Никола Марулев /ФА СОЛ ЛА/, Нина Димитрова /Котарана Мяу/, Християна Христова /Разказвач/, Христо Иванов /Кучето Баф/, Трио „Реверанс“ – Красимира Георгиева, Цветомира Динева, Павлина Димитрова, на пианото – Светлана Денева.

 11,00 ч. – „Клинг Кланг“/3-6 г./

Музикален интерактивен спектакъл за деца от 3 до 6 години по музика на Клод Дебюси, Ерик Сати и В.А. Моцарт

Децата се отправят на приказно пътешествие до Луната, където въздухът е рядък и могат да летят. Продължават до планетата Марс, където е ужасно студено, има само няколко планини, вулкани и много червен пясък. После се насочват към Сатурн за да разгледат и  наподобят неговия пръстен. Опитват се да отлетят до Слънцето, но разумно се отказват, защото е непоносимо горещо… Заедно с разказа и игрите децата се запознават с музикалните инструменти.

Режисьор Урсула Хорнер

Диригент Виктор Крумов

Сценография Александър Гьошев

Костюми Денис Иванов

Участват Марин Русинов, Инна Андреева

Камерен ансамбъл на Държавна опера-Стара Загора: Цветомира Динева-флейта, Паоло де Стефано-кларинет, Мирена Митрева – ударни (ксилофон, барабанче), Мануела Манолова – пиано

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467