Гешев: Прокуратурата е подложена на медиен натиск

igeshev official
Иван Гешев

Налице е медиен натиск, мрънкане от определени медии, които се представят за защитници на справедливия съдебен процес и свободата на словото, каза току що главният прокурор Иван Гешев на импровизиран брифинг пред вратите на Народното събрание в София. Той очевидно визираше делото срещу Иво Прокопиев, Трайчо Трайков и Симеон Дянков, което на първа инстанция приключи с оправдателни присъди в събота, в присъствието на репортери, включително и от Агенция „Ройтерс“. Гешев отново нарече Трайков, Прокопиев и Дянков „подсъдими“, защото: „те са такива до приключване на делото на трета инстанция“.

„Подсъдимият Прокопиев не е по-различен от Арабаджиев, Банев, Миньо Стойков, Бобоков…, те също са невинни до доказване на противното“, каза още Гешев пред журналистите, накупчили го до Народното събрание. По повод журналистически въпроси, главният прокурор призова още българските граждани да не слушат, кой какво говори, а да гледат кой какво прави, като подчерта, че Прокуратурата не се страхува да разследва каквото и да било като публикации в медиите, включително „Десет малки негърчета и други комикси“.

Ясно ми е, че Прокуратурата ще бъде подложена на натиск и очаквам атаки, заключи още главният прокурор на Република България.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467