Василка Гоева и Цветан Говедаров с Наградата „Кольо Горчев“ днес

Cvetan Govedarov Nagrada Gor4ev 20
Цветан Говедаров получи днес от Снежина Манчорова наградата за изявен млад математик от ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък, на името на първия директор Кольо Горчев

Снежина Манчорова, дъщеря  на основателя и първи директор на казанлъшката Математическа гимназия, Кольо Горчев връчи днес за пети пореден път на отличника на випуска Цветан Говедаров, наградата с името на нейния баща.  Наградата „Кольо Горчев“ се присъжда за цялостен принос и високи постижения в областта на математиката и информатиката и е жест на уважение и към труда на учители и ученици от гимназията, дала на България и света уникални учени и откриватели, световон известни математици и физици.

Man4orovaGor4ev
Дъщерята на първия директор на МГ-то в Казанлък връчва наградата на името на баща си – „Кольо Горчев“


Тя е връчена за пръв път след кончината на Кольо Горчев, математик и педагог от национална величина, който сиотиде от нас през 2014-а година.Учреден е от Снежина Манчорова и нейната сестра Диана Чолакова. Наградата е пластика от патинирано сребро, изработена от казанлъшкия скулптор Димитър Койчев. Към нея са добани грамота и парична сума.

Учителят, отличен тази година е Василка Гоева. Първият носител на „Кольо Горчев“ е преподавателят Евгени Георгиев. Сред наградените математици са още Радушка Иванова, СъбинаДобрева и Светла Стефанова. Призът не случайно е и жест на дълбоко уважение към учителите, възпитали и научили казанлъшките деца на толкова много в областта на математиката, такаче да бъдат конкурентни носители на знанието в университети и корпорации по целия свят.  

 По времето, когато Казанлък открива своя Математическа гимназия, тя е единствена в неокръжен град. И до сега това училище дава на Казанлък, България и света стотици умове и таланти в областта на математиката, физиката и биологията, но днес пред зрелостниците, които получиха своите дипломи, Манчорова им пожела „На добър час!“ и с откровението, че успешна реализация, всеки от тях може да има и тук в България, дори – в Казанлък.

Sneja Nija

Като пример тя посочи своите деца, а като пътека към бъдещето, тя бе довела на празника за приключването на обучението на един от най-силните випуски на гимназията, и своята внучка Ния.

Успех, нови лични победи и много здраве пожела на абитуриентите и зам.директорът на училището, Наньо Качаков. „Винаги, когато имате нужда от приятели и подкрепа, можете да дойдете отново тук, при нас!“, обърна се той към абитуриентите с дипломи в ръка. Днес ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък изпраща един от най-силните випуски в цялата си история, споделят преподавателите от гимназията, които с обич се снимаха за спомен със своите талантливи ученици.

Abitur MG
Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467