ВарОЛОМЕЕВА вечер – бисер от „Заедно да градим България“

След Каренин – Керенски и Спонджбоб кадратни гащи, мисълта на феновете на Борисов роди ново недоразумение: Вароломеева, вместо Вартоломеева нощ. Честито! Тия недоразумения няма да свършат скоро.
13329370 1817014395193289 5589426383833706317 o
Снимката е илюстративна. Събитието е откриване на Музея на Розата в Казанлък през 2016 г. , разпространена във фейсбук от симтазанти на ГЕРБ от  профила на Цв.Цветанов/.

„Коварно, злобно, комплексирано, некадърно нищожество“, „Доносник на ВКР“, „Разделител на нацията“, „Ти направи така, че българи да посягат на българи“, „Много пъти съм казвал, че Румен Радев е простак“, „Оставка, бе тулуп!“, това не са пиянски изблици, нито затворнически жаргон. Това е „нормалният език“ в  група в социалната мрежа, наречена „Заедно да градим България!“ с 10 хиляди души членска маса.

В представянето на групата пише:“ Групата е създадена за градивни и можещи хора! Заедно да градим с каквото можем България! Всеки според неговите възможности! Да бъдем приятели тук и в живота. Съжалявам , но хора, които не са градивни и мислят, че не са за тази група ,могат да я напуснат по всяко време. Бих желал тук да останем само приятели 🙂 Група за умни, можещи, честни и градивни хора.“ 

На аватара на групата свети портрет на премиера и лидер на ПП ГЕРБ, Бойко Борисов….

Групата прелива като препълнена селска отходна яма с думи, които не биха могли да бъдат наречени „слово“. Това не е слово, това е пошла гавра с българския език, употребяван по този начин от тези, определили себе си като „умни, можещи, честни и градивни хора“…

Основен обект на плюнките тук е предимно БСП, „Корнела“, „Комунягите“…Напоследък, разбира се, президентът Радев.

Не са пощадени дори децата на Румен Радев, чиито снимки се ползват за разни „колажи“ с отвратителни „текстове“. Пошли, лишени от всякаква интелигентност, фантазия –  „колажи“: Президентът в грозни пози, президентът в униформа на Хитлер, президентът в молитвено скръстени ръце към „икона“ с образа на руския лидер Владимир Путин…Това е само миниатюрна част от „експозицията“ на груповото „творчество“ на хората, които с партийна вяра в сърцето, градят днешна България, отхвърлят всичко друго, освен  изповядваното от Владетеля си и неговите подопечни и с неприкрита злоба и агресия с отявлен език на омразата, сеят закани във всички посоки, срещу всеки и всичко, различно от тях…

Езикът на омразата  тук е на ниво цехов общак от времето на Априлския пленум:

Арогантен, просташки и направо – тъпоумен изказ на двойкаджии без домашно възпитание, без количество прочетени книги в живота си, без първите седем и останалите – три или няколко пъти по толкова. И на другия полюс – онези, които имат полза от това.

Връх тук  е „новината“ на  пеевска  агенция с текст:„Радев на крака при арестуван бияч от мелето вчера“. /Става дума за пребития студент от Хага, който бере душа няколко дни след като е пребит от полицията, охраняваща протеста в петъчната нощ на центъра на София.  Студент, умен, възпитан, с родители – лекари, мирен протестиращ…

Заради насилието на полицаи над един афроамериканец скочи целия свят!

Някои българи, наричат един елитен студент – „Бияч!“

Бияч? Меле? – тия хора, разбират ли смисъла на думите?

Или градящите България,  в това интернет – пространство, са от онези, вече стотици хиляди наши сънародници, за които мониторинга на ЕС отчита: “Функционална неграмотност“. Демек, не разбират смисъла и значението на това, което четат и това, което пишат. Или, просто повтарят като папагали опорките на скъпо платената с нашите пари за партийните субсидии, пропаганда.

Президентът Радев е наричан „карикатура“

Млад и зелен член или симпатизант, се е изтъпанил в цялата си прелест на фона на зелен храст в бяла риза и съобщава:“ Неуважаеми, г-н Непрезидент ! (подобна карикатура не може да представлява лицето на един народ пред света).

За срам на един народ-нашия !

Каквото и да кажа за теб-все ще е вярно и вероятно твърде малко !

Виждам, че в театъра на политическото ти падение, ролята ти е първокласна, но евтина и заслужава презрението на цял един народ !

Може би защото, твоето падение е твоят висш идеал..

Но не и за мен !

От трибуната на политическата ни сцена, животът често ни задава въпроси, изправя ни пред предизвикателства и избори,но никога не размахва юмрук !

Няма как да знаеш, че другото име на човещината е свобода ! А не диктатура, каквато очевидно ти се иска да ни наложиш !

Че падението не е висш идеал !

А добротата е дълг както на достойният човек, така и на всеки истински политик !

Но от мен да знаеш и помниш-това е моята България !

Тук са корените и предците ми-тя е святост и дом за мен !

Това е земята, по която Левски остави следите си и ни завеща родолюбие !

Не като твоето, размахвайки юмрук, а със слово и действие !

Днес ме боли за онази България, заради която Апостолът увисна на бесилото !

И не ме е страх да се изправя срещу всеки вдигнат юмрук, не треперя пред подлеца и не свеждам предателски глава.

Може би, защото нося онова родолюбие, което ми позволява да изрека заветните думи:

„Всеки трябва да отговаря за делата си“

Ти също !

Не ме е страх от вдигнатия ти юмрук, Радев !

Настръхвам, ако нещо пропълзи!“

………………………

На профила на автора с вид на курдисан абитуриент,  е  снимка с костюмче – синьо, естествено. И вратовръзка, тоже синя, като стъкления поглед в комсомолските му очи. На ревера суетно са закачени две значки – на България и Европейския съюз.

Живее в провинцията. Сигурно вижда себе си като утрешен съветник, вдругидешен кмет или депутат, а защо не – и министър…

Естествено, той също е окичил профила си с паметна снимка с вожда и учителя на българския народ, спасителят от коронавируса, спасителят от гладна смърт, Спасителят на спасителите!

Подобни словоизлияния от най-долен тип, са любими постове в групата на хората, които градят днешна България и за нищо на света не искат да ни оставят нас, различните от тях, да я градим тая България. Щото, според тях, ние сме негодни за това. Годните са само те. Нищо, че в промото на тая група, все пак се казва, че градят така, както и колкото могат. Моженето е видно.

Електоратът на ГЕРБ си вярва, вярва си болезнено

И това е голям обществен проблем.

В най-близките сто години назад самовлюбени вярващи по подобен начин, предизвикаха една „Велика“ световна революция с милиони жертви и една чудовищна Втора Световна война с десетки милиони жертви, икономическа катастрофа в Европа и милиони посечени съдби. Както и мрежа от концлагери. Където се убиват хора.  

„Бисерите“ в тази десетхилядна група редят недомислици и чиста, неаргументирана или банално пришита към полуистини, злоба. Ред по ред и минута след минута.     

Мобилизира се и по-тежка артилерия – спортисти, уж известни хора, уж образовани. Но принципът е същият: Вярата в ГЕРБ и отричането до гроб на всичко останало

Такъв един виден поддръжник казва: “Много пъти съм писал, че Румен Радев е простак. И съм доказвал, че е простак. Но това, което направи в четвъртък и петък, показа, че е изключително вреден за държавата, тъй като е откровен българомразец. Той нарече България мутренска държава, която се управлява от корумпирани хора, а прокуратурата обяви за мафиотска шайка. Като и двата пъти завърши идиотските си речи с:“Мутрите вън“.

С това изявление той обиди всички българи, които подкрепят политиката на Бойко Борисов. И разбира се, ще го опровергая с факти. Както съм го правил винаги.“

Фактите му са уточнението, че завършил българска филология в Софийски университет, че му преподавали велики хора като Петър Динеков  и Иван Славов. Елитни. От тях бил закърмен с любов към България. Това са неговите учители, един вид. Горките учители! – Добре, че не са на този свят, да видят учениците си.

И продължава:“

Като волейболист съм защитавал името на България. От Балканите, през Европа та чак до Куба и Бразилия. С моите съотборници много пъти сме задължавали стотици хиляди да стават прави, за да слушат българския химн, когато се вдига родният трибагреник. Като спортен журналист не съм си позволявал да разпространявам лъжи, макар че съм допускал грешки – на имена, на резултати и други човешки пропуски. Не съм се срамувал да се извинявам. „

Волейболистът се обижда, че го наричат и него, барабар с премиера, „Мутра“.

Било подло.

Николай Бухалов не бил мутра.

Христо Стоичков и той не бил.

Ген. Ванцислав Мутафчийски – също.

Христо Мутафчиев, шефа на Съюза на артистите – и той…

Видни хора, според автора на поста, приятели на премиера.

Какви аргументи! Каква дълбока политическа, предимно, волейболна, мисъл.   

Човекът пита, какво направил Радев за четири години и си отговаря – нищо!

Филологът – волейболист или обратното, не знае ли, че президентът по Конституция не може да строи магистрали. Нито да раздава правосъдие. Може само да зове за внимание, когато нещата се объркват. И той зове. А, нима нещата наистина не са се объркали?

Е, щом не строи магистрали, в тая група всеки се смята на нищоправец.

Според волейболиста – филолог, Радев бил против държавата. А той е против Борисов.

Човекът не се сеща, че Борисов и държавата не са едно и също.

Че Борисов само временно е длъжен да управлява, при това – не цялата държава, а само изпълнителната власт.

Очевидно,  в очите и главите на привържениците на ГЕРБ, Държавата е един човек, барабар с Прокуратурата и Съдебната власт.

Три в едно, напук на разделението на властите, без което, просто има диктатура.

Хората от ГЕРБ не мислят така. Да олицетворяваш държавата с един човек, за тях е нормално. Нормално е да свеждаш един град до един кмет, едно училище, до един директор, едно министерство, до един министър и прочие. Останалите хора, не са хора. Те са послушници.

Обаче, не живеем в манастир, нито в кралство.

За тия хора, не просто нормално, а задължително!  е да олицетворяват и своята партия с един човек….Какво да кажем…, 30 години Преход до това докараха – тотален абсолютизъм.

Политическото невежество е пуснало дълбоки корени в тая група от фейсбук

И това е голям проблем. Десетки хиляди членове тук си въобразяват, че Съд- Правителство – Народно събрание – Кмет – Общински съвет – КАТ – НАП – РУО и каквото щете, трябва да слушат един единствен човек, Негово Владичество, техният Богоизбран лидер. И тези хора, не виждат в това никакъв проблем….Нещо повече – те виждат проблема в това, че видите ли, има хора, които не мислят така. Още повече – агресивно си обиждат, ругаят и хулят, с цялата ярост на злощастното си политически, идейно и идеологическо неведение.

В групата „Заедно да градим България“ научавам още, че: мутрите от 90-те били добри момчета….Много по-добри от президента Радев!

Естествено…Цитираният по-горе волейболист – филолог, го обяснява така:“

И се сещам за годините, когато в България наистина шетаха мутри. Но тези момчета имаха някакво тяхно разбиране за достойнство и морал. Нито веднъж не се чу да са пострадали невинни хора или малки деца. Въпреки честите пукотевици. И никога не са посягали на държавата. Сигурен съм, че такъв мръсник като Радев бързо е щял да бъде обруган и изритан на улицата от тогавашните мутри. Защото в петък вечерта имаше голяма опасност да пострадат деца от атаките на шпицкомандите!

Какво да кажа за финал. Ами някогашните мутри имат по-голяма чест от тази срамотия, наречена президент.“

„Срамен“, „Най-голямата мутра“, квалификациите за президента Румен Радев валят като чирпанска градушка от небосклона на високата мисъл на  тези хора – минута по минута, час по час, ден по ден, година по година…

Не съм от големите фенове на Румен Радев. Но воят по него е красноречив пример, как се постъпва с хора като него, които просто, мислят и действат различно от очакваното от хората, които „както могат“ и „всеки, според възможностите си“, градят днешния български ден.

Според тях, пребитият студент е „спасен от полицията“ и „опасен за обществения ред“. Според тях, както казва защитникът волейболист – филолог, Радев е виновен за битите от протеста: отказал на молбата на правителството да спре протестите, за да спаси София от петъчната

ВарОЛОМЕЕВА  Вечер?!

След Каренин – Керенски и Спонджбоб кадратни гащи, мисълта на феновете на Борисов  роди ново недоразумение: Вароломеева вечер, вместо Вартоломеева нощ. Честито! Тия недоразумения няма да свършат скоро.

Затова останалите българи го казват просто: “Оставка!“

Съмнявам се, че разбират с кого си имат работа. Подобни хора, по –скоро биха умрели, отколкото да се откажат. Те са твърдо убедени, че по-прави от тях няма. Вярват си. И това е голям проблем. И не осъзнават, че сами могат да станат, не дай, Боже, причина за скорошна ВарТоломеева нощ.    

В името на този, който непременно иска да бъде обичан. Той и никой друг.

/Снимката е илюстративна. Събитието е откриване на Музея на Розата в Казанлък през 2016 г. , разпространена във фейсбук от симтазанти на ГЕРБ през профила на Цв.Цветанов/.

Диана Рамналиева

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467