Български екип е близо до лекарство против новия коронавирус

Удължават извънредната обстановка до края на юли
Dezinfektant

Изцяло български екип е в процес на изпитване на лекарство против COVID 19, което е в процес на изпитване върху 30 пациенти от болници в цялата страна, бе съобщено на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб днес по обяд. Лекарството е на база проучвания на австралийски учени, публикувани в края на април . Лекарството е ивермектин и е вече познато. В момента се правят изследвания за неговия ефект върху лечението с коронавирус.

Лекарството е поръчано от български инвеститор и се разработва от български екип, нужно е обаче да бъдат включени допълнителни пациенти и допълнителни изпитвания, обясни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на пресконференцията.

Той ще издаде нова заповед, която ще регламентира новите държави, чиито граждани ще подлежат на карантина при влизане в страната.

Масов контрол и засилване на проверките за спазване на противоепидемичните мерки, ще препоръча още министърът на областните щабове. Заповедта ще акцентира и върху правомощията на местните власти, да вземат собствени мерки, според пълномощията им.

Днешната пресконференция бе дадена след поредната среща с премиера Бойко Борисов по темата с коронавируса. Тези срещи са ежедневни , бе изтъкнато пред медиите.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467