Борисов: Тия от площада няма да могат да управляват по-добре от нас

Борисов днес: «Обясних на колегите, че сега едни са недеволни от едно, други от друго, но познавам ги всичките от протеста и не си представям тези хора да управляват държавата.»,
BOIKO cr

Извънреден брифинг след Коалиционен съвет даде премиерът Бойко Борисов, заедно с коалиционните си партньори в управлението – «Обединени патриоти». Брифингът се предава директно по няколко телевизии и в интернет. Брифингът бе даден след обсъждане на актуалната обстановка в страната и в София, тази сутрин.

Пръв Валери Симеонов съобщи решението: Коалицията остава стабилна, в този състав продължава управланието до завършване на мандата напролет догодина. Най-сериозният въпрос за решаване е в началото на следващата седмица, вотът на недоверие, внесен от БСП. По въпроса за кадровите промени в кабинета, единодушно е решено управляващите  да се занимават с евентуалните промени, след вота на недоверие другата седмица. Налице е консолидация против вота, обяви премиерът Борисов.

Вотът няма да мине, но промени ще има, каза лидерът на ВМРО и министър на отбраната , Красимир Каракачанов.

Борисов обяви, че България е правова държава и се движим по правилата. Всеки от подалите оставка е  свършил много полезна работа и има качества. Отново повтори, че вътрешният министър полага огромни усилия, няма неразкрити убийства. Полагаме огромни усилия за поддържане на обществения ред, но вече е ясно, по какъв сценарий се развиват провокациите в протеста.

Борисов отново се похвали с рекорден ръст на инвестиции и Брутен вътрешен продукт и се възмути, че всичко това с много добре подбрана тактика се привързва към Делян Пеевски и ДПС със съдействието на хора от т.нар.»Градска десница».

«Ш ети дам, уважаеми Христо Иванов, документите на «Лукойл», но защо не ги взе като министър, когато беше, що не ги поиска да ти гид аде?», попита премиерът.

Борисов нарече това,  което се прави – «евтина политика», защото най-гротескното е, че партия като БСП иска вот, с мотиви, които според Борисов, са гротескни, визирайки кризата с водата в Перник, която била преминала и много неща се направили там.

Предстоят   много тежки месеци. България отрече пандемията. Всеки, който се опита да каже, че кризата не е преминала, не е така, обяви премиерът.

«Обясних на колегите, че сега едни са недеволни от едно, други от друго, но познавам ги всичките от протеста и не си представям тези хора да управляват държавата.», бе категоричен още премиерът след заседанието тази сутрин на Коалиционния съвет.

«Януари и февруари предстои голяма криза и може да се преодолее само с консолидация на нацията, служебно правителство – абсурд!» – подчерта още Бойко Борисов. И обвини президента Румен Радем, че:»«Шиши му реди кабинета на Радев, а Христо Иванов сочи моите министри, които са постигнали оромен резултат. Защо не питат затова Радев?». Борисов за сете път спомена името на Христо Иванов с питането относно служебния кабинет на Радев:»Това не ви ли интересува, не е ли зависимост?!»

«Ние се скарахме с обединените патриоти за доброволните отряди. Ще обмислим и ще направим огромна промяна в кабинета. Да мислим, какво ще става в края на годината, ще пострадат народни маси.»

«Няма никакво удовоствие и не е приятна работа, кой от тия на площада е по-опитен от нас?»  

«Вчера ми се обади президента Първанов, идеологически противник, но сядахме и обсъждахме, за да са спокойни системите. Така се прави в нормалните държави. Имаме пълната подкрепа на големите държави в Европа, които преди няколко дни вдигнаха ръка да влезем в Еврозоната.», каза още Борисов.

Той нарече отново президента Радев, «фигурант», на когото не иска да отговаря, защото майка му била учителка и го научила, да не отговаря на подобни неща.

Да не се раздвояваме и да покажем на вота, че ако милеем за държавата, опозиционните партии също трябва да поемат отговорност, призова още Борисов, който по време на брифинга повтори няколко пъти името на Христо Иванов и с думите:»Отивам да върша работа» поведе присъстващите към изхода без да се даде думата на медиите за никакви въпроси.

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467