Бени Димитрова е новото попълнение в екипа на Художествената Галерия

Albena Paraklis 2004 5
Албена Димитрова изографиса зимата на 2005-а новият болничен параклис в Казанлък. Кръщенето на щерката Влада бе първият църковен ритуал в този малък, но много красив нов казанлъшки храм.

Албена Димитрова ще бъде новото попълнение в дамския екип на Художествена галерия – Казанлък, научи Kazan.bg.

Albena Dim 2

Тя е професионален художник, иконописец. Бени е работила по няколко проекта в православни храмове, не само в Казанлък. Нейно дело е изцяло зографисването на болничния параклис“Света Анна“ в двора на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в града. Особеното значение на работата на Бени в това свято място, отбелязва и неслучайния знак, да реши точно там да кръсти дъщеря си Влада, появила се малко след завършването на работата там.

Албена Димитрова работи и по реставрацията на големия, наричан някога Катедрален храм на Казанлък – „Свети Йоан Предтеча“, където са оставили своите художествени следи Петьо Ганин и Чудомир. Работила е в православни храмове в Ямбол, Свиленград, в Куленската църква „Свети пророк Илия“ и Старозагорска митрополия. Както и в селата Бисер, Асен и Могила.

Тя е поредният професионален художник, който постъпва в екипа на Галерията. На добър път, Бени! С теб това място става още по- цветно и пъстро!

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467