Александра Хаджихристова от Гимназията по туризъм е Царица Роза 2021 на Казанлък

Carica 2021

Александра Хаджихристова, абитуриентка от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм е новата Царица Роза на Казанлък. 53-та носителка на короната бе избрана по време на конкурс в петъчната вечер в залите на Художествена галерия и Исторически музей „Искра“ в Града на розите. Царската тройката допълват  Тиара Братованова и Ивона Габарова.

Александра, зодия Риби, определя себе си като „добронамерена и позитивна личност“. И още – „Мечтател, който не губи връзка с реалността, а целенасочено следва и сбъдва мечтите си“. С публиката по време на конкурса, тя избра да сподели любимото си стихотворение от Петя Дубарова – „Да съм слънчево момиче“.

Другите две момичета от призовите места завършват казанлъшката ППМГ Никола Обрешков“.

Тази година събитието на годината в Казанлък премина в силно стеснен приятелски и роднински кръг, освен традиционните официални лица, поради ситуацията на пандемична обстановка. Журито също бе необичайно.  Община Казанлък бе поканила за задачата на комисията по избор на Царица Роза 2021, ръководители на дипломатически мисии у нас и представители на побратимените с Казанлък градове. Под председателството на посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Нарахира Хироши, като жури работиха още  посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, първият съветник на посланика на Франция в България Жил Курежльонг, аташето по

Японският посланик Негово Превъзходителство Нарахира Хироши подари символичен билет за Страната на изгряващото слънце на Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова, традиция, следвана във взаимните приятелски отношения в продължение на десетилетия.

Конкурс-спектакълът бе дело на трупата на общинския театър „Любомир Кабакчиев“. Сред вип-гостите бяха още Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприян, Областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов, Почетният гражданин на Казанлък Николай Ибушев, Царица Роза 2020 – Мария Петрова, първата избрана онлайн.

Под името „Балът на розата“ състезанието премина в три кръга. Тематично в представлението авторите от театъра бяха вплели обогатени откъси от  „Мистериите на траките“.

Участничките дефилираха  дефилираха в спортно-елегантен стил, тракийски облекла и официални вечерни рокли.

Тази година като част от представянето на момичетата бе рецитация на любимо стихотворение от български автор.

Неповторимо преживяване бе и музикалното присъствие на родената в Казанлък , вече известна от успешното си участие в популярен тв-формат певица, Надежда Александрова.

Изборът на Царица Роза даде старт на 118-те Празници на розата в Казанлък, чиято кулминация се очаква в първия уикенд на идния месец юни. /Ползвана е информация на Пресцентъра на Община Каза

Диана Рамналиева
Диана Рамналиева

Автор

Articles: 286

Свържете се с нас

Анкета

От къде сте?

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Здравей читателю,

Изпрати новина

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

Здравей читателю,

Вашата обява

Полетата маркирани с * са задължителни

Потребителят гарантира, че в качеството си на автор на произведението (снимка и/или текст) има изключителното право да използва създаденото от него произведение и разрешава използването му от „Kazan.bg“ 

KAzan.bg

Kazan.bg стартира на 24-и май 2020 година като информационен сайт, създаден по идея на Диана Рамналиева, собственост на „ДИИВ“ ООД.

„Kazan. Bg“  е наследник на „5 минути в Казанлък”, пуснат в пространството на интернет на 1-и юни 2011 г.

„Kazan.bg“ е свободно словесно-визуално пространство за публикации на различни  автори  по актуални събития и теми от обществено значение.

Авторите в сайта носят отговорностт за публикациите, под които се подписват, водени от духа на Етичния кодекс на българските медии.

“Kazan.bg“ не носи отговорност за коментарите в пространството на интернет по повод публикации в сайта.

„Kazan.bg” отразява целия спектър на живота без да си поставя други граници, освен коректното отразяване на случващото се.

Очакваме сигнали, информации, снимки и идеи на електронната поща на изданието, както и в рубриките:

  • „КазахТЕ“, където можете да подавате Вашите материали за публикация;
  • „Твоята обява“, където можете да подавате Вашите малки безплатни обяви до 10 думи.
  • Нашата страница „Приятели“ обединява единомишленици с близки убеждения и общи каузи. Ако се чувствате един от нас, обадете се, за да споделим тук заедно общо  информационно пространство.
За контакти, обяви и реклама:  0888 129 467